....

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΕΠΕΙΣΚΕΨΗ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

 

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών υιοθέτησε για την παρούσα  σχολική χρονιά 2023-2024, εκτός των άλλων Ευρωπαϊκών δράσεων, που εκπονεί τα τελευταία δέκα χρόνια και μια καινούρια δράση που προτείνεται και εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+. Πρόκειται για τη δυνατότητα που έχουν όσα ευρωπαϊκά σχολεία επιθυμούν να φιλοξενήσουν συναδέλφους καθηγητές από άλλα σχολεία του εξωτερικού και να μοιραστούν μαζί τους καλές και καινοτόμες πρακτικές. Η δράση χαρακτηρίζεται ως Παρακολούθηση Εργασίας από μεριάς των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ταξιδεύουν με καλυμμένα  έξοδα από το Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το δικό μας σχολείο επισκέφθηκαν τρεις (3) Ιταλοί καθηγητές από τον οργανισμό CPIA Imperia, που έχει μαθητές ενήλικες, όπως και εμείς και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έμειναν στα Γιαννιτσά, είχαν την ευκαιρία, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων στην περιοχή μας, να συμμετέχουν σε εργαστήρια που οργάνωσαν οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

 Έτσι, την πρώτη ημέρα, αφού καλωσορίστηκαν από τη Διευθύντρια κ. Καρύπη Μαρία, τη Μέντορά τους στο σχολείο κ. Κιουζέπη Μαρία και όλο τον Σύλλογο διδασκόντων, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη λειτουργία του σχολείου μας και το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, να ξεναγηθούν στο σχολείο και να συνομιλήσουν με αντιπροσωπεία των μαθητών. Τις επόμενες ημέρες παρακολούθησαν εργαστήρια για μαθήματα που έχουν ενσωματώσει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως 3D εκτύπωση, γυαλιά VR, drones με συντονιστή  τον κ. Νίκο Καράπατσα, για ένα πρότζεκτ με το οποίο συμμετείχε το Εσπερινό σχολείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και είχε ως προϊόν φυσικό επιτραπέζιο παιχνίδι από ανακυκλώσιμα υλικά για παιδιά με οπτική αναπηρία, με συντονιστή τον κ. Χρήστο Καλαϊτζίδη και για ένα πρότζεκτ δημιουργίας ρομποτικής συσκευής αυτόματου διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών με τη χρήση της τεχνολογίας Arduino, με συντονίστρια την κ. Φωτεινή Γραμουσένη. Επίσης, με συντονίστρια την κ. Κιουζέπη Μαρία, συμμετείχαν σε εργαστήρια χρήσης πλατφορμών και ψηφιακών εργαλείων νέας γενιάς για τη διδασκαλία της Γλώσσας.

Η αποτύπωση της κινητικότητας ήταν πολύ θετική και από τη μεριά του σχολείου αποστολής και από την μεριά του σχολείου υποδοχής και εκτιμήθηκε πως ενδυνάμωσε τη διεθνή δικτύωση των εμπλεκόμενων σχολείων και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή επωφελών γνώσεων πάνω σε διάφορους τομείς της σχολικής ζωής. Το σχολείο μας σκοπεύει να συνεχίσει τη συγκεκριμένη δράση και για τις επόμενες σχολικές χρονιές.

 Η Yπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 

                 

                                Κιουζέπη Μαρία

Σχόλια - Facebook Comments