....

ΈΤΣΙ «ΣΤΗΘΗΚΕ» Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ – ΈΚΘΕΤΕΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΣΠΥΡΑΚΗ

εισμικές είναι οι αποκαλύψεις που κάνουν δύο γνωστά νεοδημοκρατικά Μέσα, η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και η ιστοσελίδα AntiNews, σχετικά με το πώς στήθηκε η απάντηση του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη -για τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας- στην οποία ο κ. Χαν αναφέρθηκε στο «τσάμικο» ως εκκρεμές διμερές ζήτημα Ελλάδας και Αλβανίας.

Και τα δύο Μέσα αποκαλύπτουν ότι η απάντηση του Γιοχάνες Χαν στήθηκε από την επικεφαλής της ΕΕ στα Τίρανα, κροατικής καταγωγής, Ρομάνα Βλαχούτιν, σε συνεργασία με Ιταλίδα σύμβουλο που είναι στο γραφείο του Γιόχανες Χαν, και τον Αλβανό πρωθυπουργό, «σοσιαλιστή», Έντι Ράμα. Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι ο σύζυγος της Κροάτισσας επικεφαλής της ΕΕ στην Αλβανία, Σέρβος στην καταγωγή, συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Εντι Ράμα.

Η προαναφερθείσα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων «διαπλοκή», που μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και ως συνωμοσία και εξιστορείται πλήρως στα δύο άρθρα που ακολουθούν, βρήκε γόνιμο έδαφος να «καρπίσει» στην ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη.

Προκύπτουν και πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία -όπως αναφέρει το AntiNews- «θεώρησε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι apriori ψεύτης, ενώ αντίθετα υιοθέτησε πλήρως τον Αλβανό, τον οποίο, προφανώς, εκτιμά ως έναν ειλικρινέστατο πολιτικό».

Να σημειωθεί εδώ ότι -σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του TRIBUNE- η Μαρία Σπυράκη δεν έχει «αισθανθεί» ακόμα και σήμερα, 9 Οκτωβρίου, την ανάγκη να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να αποσαφηνίσει γιατί ενώ πήρε από τις 7 Σεπτεμβρίου την απάντηση του Γιοχάνες Χαν, με την αναφορά στο «τσάμικο», δεν ενημέρωσε το ΥΠΕΞ ως όφειλε και το άφησε στον «καιρό», με αποτέλεσμα το όλο θέμα να γίνει γνωστό στις 28 Σεπτεμβρίου από αλβανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Διαβάστε τα δύο αποκαλυπτικά άρθρα που ακολουθούν:

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:

Αποκλειστικό: Καταγγελία για «διαπλοκή» αξιωματούχου της ΕΕ πίσω από το «τσάμικο» [Ελεύθερος Τύπος]

Το βρώμικο παρασκήνιο που οδήγησε στην πρόσφατη απάντηση του επιτρόπου για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Αυστριακού, Γιοχάνες Χαν, περί υπάρξεως «τσάμικου ζητήματος» στην ατζέντα του ελληνο-αλβανικού διαλόγου, αποκαλύπτει άκρως απόρρητο έγγραφο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό, και προέρχονται από πρωτοκλασάτο πολιτικό παράγοντα της Αλβανίας, αποτελούν κόλαφο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού αποκαλύπτεται ότι την απάντηση περί «τσάμικου ζητήματος», μαγείρεψε σε συνεργασία με τον Αλβανό πρωθυπουργό, σοσιαλιστή, Εντι Ράμα, η ίδια η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στα Τίρανα, της οποίας ο σύζυγος παίρνει δημόσια έργα από την κυβέρνηση Ράμα.

Το απόρρητο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα (9/10/2016) ο «Τύπος της Κυριακής», περιλαμβάνει και εντυπωσιακές πληροφορίες για βρώμικες σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε κυκλώματα ναρκωτικών, με κύκλους του κόμματος των «Τσάμηδων» και την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών.

Το απόρρητο έγγραφο συντάχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή μια εβδομάδα, αφότου δημοσιοποιήθηκε η απάντηση του Γιοχάνες Χαν, αρχικώς στα αλβανικά ΜΜΕ, οπότε προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος στη γείτονα και κατόπιν στα ελληνικά ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η απάντηση του επιτρόπου εδόθη στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε στην Αλβανία, με μεγάλη καθυστέρηση (28 Σεπτεμβρίου), την ίδια ακριβώς ημέρα που επισκεπτόταν τη χώρα ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον ελληνο-αλβανικό διάλογο.

Ως γνωστόν, ο κ. Γ. Χαν δήλωσε ότι η Αθήνα δέχτηκε να συζητήσει με τα Τίρανα την ύπαρξη «τσάμικου ζητήματος».

Κάτι, ωστόσο, που προκάλεσε την οργίλη απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο, αφενός μεν υποστηρίζει ότι για την Ελλάδα το «τσάμικο» είναι ανύπαρκτο, αφετέρου κατηγόρησε τον επίτροπο ως «ψεύτη».

Το «βαθύ λαρύγγι»

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, η εικόνα που δίνει ο πρωτοκλασάτος Αλβανός παράγων (ο «Ε.Τ.» της Κυριακής έχει στην κατοχή του τα στοιχεία του), αποδεικνύει ότι υπήρξε μια οργανωμένη σκευωρία, προκειμένου να δώσει αυτή την απάντηση ο Γιοχάνες Χαν.

Αναλυτικά, στην έκθεση «ειδικού χειρισμού» αναφέρεται ότι ο σημαίνων Αλβανός πολιτικός παράγων είπε πως «η δήλωση του επιτρόπου Χαν στήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Ράμα από την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στα Τίρανα, πρέσβη κ. Romana Vlahutin (Κροάτισσα), σε συνεννόηση με την Ιταλίδα συνεργάτιδα επιτρόπου στις Βρυξέλλες».

Κατά την ίδια πηγή, ο Ράμα έχει δεσμευθεί έναντι του Ιντρίζι (σ.σ. επικεφαλής του «τσάμικου» κόμματος) ότι θα διεθνοποιήσει το «τσάμικο», κυρίως στο πλαίσιο της Ε.Ε., και προς τούτο χρησιμοποίησε τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με την κ. Vlahutin, και ιδίως με τον σύζυγό της (Σέρβος από το Μαυροβούνιο), στην εταιρεία του οποίου ο Αλβανός πρωθυπουργός έδωσε τρία δημόσια έργα.

Αλλωστε, πασιφανής και «τεχνοκρατικά αδικαιολόγητη» είναι η υποστήριξη που η πρέσβης της Ε.Ε. παρέχει προς τον κ. Ράμα για θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία, καθώς και η γενικότερη δημόσια στήριξη έναντι των κομματικών αντιπάλων του στο πλαίσιο της δικαστικής μεταρρύθμισης».

Στην προκειμένη, ο Αλβανός πολιτικός δεν αποκαλύπτει μόνον τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος της Ελλάδας που έγιναν για την απάντηση Γ. Χαν, αλλά ταυτόχρονα εκθέτει την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στα Τίρανα, υποστηρίζοντας ότι με «πέτσινες» εκθέσεις της, προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο για να μπει η Αλβανία από την πίσω πόρτα στην Ε.Ε.

Δηλαδή, χωρίς να πληροί τα κριτήρια. Εφόσον ισχύουν όσα καταγγέλλει, τότε προκύπτει εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για ένα στέλεχος της Ε.Ε. με νευραλγικό ρόλο, που όμως φέρεται να κάνει «πατσαβούρι» τις πλέον βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της Ενωμένης Ευρώπης.

Στόχος

Οπως αναφέρεται στην απόρρητη έκθεση, ο Αλβανός πολιτικός παράγων λέγει ότι «στόχος του Ράμα είναι η ελεγχόμενη ενίσχυση του PDIU (σ.σ. «τσάμικου» κόμματος) στις προσεχείς εκλογές του Ιουνίου 2017, εις βάρος κατά κύριο λόγο της μειονοτικής εκπροσώπησης –η ΚΕΑΔ (σ.σ. μειονοτικό Κόμμα Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) αναμένεται να υποστεί σφοδρή επίθεση από τον Αλβανό πρωθυπουργό– και δευτερευόντως εις βάρος ακραίων εθνικιστικών φορέων, τον πολιτικό χώρο των οποίων έχει αρχίσει να καταλαμβάνει».

Κάτι εμφανές, βέβαια, εάν ληφθούν υπ’ όψιν οι εθνικιστικές κορώνες που συστηματικά βγάζει ο κ. Εντι Ράμα, τόσο για το ανύπαρκτο «τσάμικο ζήτημα», δηλαδή το ζήτημα μερικών χιλιάδων συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα, κατά την κατοχή, αλλά και κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Έτσι «έστησαν» την ανθελληνική απάντηση του Επιτρόπου της ΕΕ για δήθεν «τσάμικο ζήτημα» [Antinews]

Όλα τα μέτωπα στα εθνικά θέματα είναι ορθάνοιχτα και σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως, εξάλλου, και όλα τα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα της περιοχής μας, με τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα και τα εθνικά μας.

Ο κουμπάρος σουλτάνος μας ξανα-θύμισε ότι είναι κατά της Συνθήκης της Λωζάνης (τα ίδια είχε πει και για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη), και ότι εάν φωνάξεις από απέναντι από την Τουρκία, θα ακουστείς στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Λες και αν φωνάξεις από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, δεν θα ακουστείς πχ. στην χαροκαμμένη Σμύρνη.

Εν πάση περιπτώσει, όσο κι αν το έκανε για εσωτερική πολιτική κατανάλωση, για να στριμώξει τους “κεμαλικούς” μετά το πραξικόπημα, δεν παύει να εξάγει τεχνητή κρίση στο Αιγαίο.

Την ημέρα που έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Ταγίπ Ερντογάν, προ δυο εβδομάδων, εντύπωση προκάλεσαν τα αργά αντανακλαστικά της κ.Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας στη ΝΔ, που όμως εμφανίζεται ως «αντ’ αυτού», έβγαλε ανακοίνωση – καταγγελία μετά από σχεδόν δέκα ώρες, αφότου είχαν πάρει φωτιά τα ελληνικά ΜΜΕ με τη δήλωση Ερντογάν.

Προ ημερών, όμως, την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν στην Ελλάδα οι δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς έχει στείλει non paper όπου αναγνωρίζει ότι το «τσάμικο ζήτημα» θα μπει στον ελληνο-αλβανικό διάλογο, κινήθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα.

Μάλιστα, μέσα στην ίδια ημέρα εξέδωσε δυο ανακοινώσεις για το θέμα. Και καλά έκανε και τις έβγαλε.

Το θέμα είναι όμως τι έγραφε;

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με το υποτιθέμενο “τσάμικο ζήτημα”, εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για τους άστοχους χειρισμούς της στις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

Κοντολογίς, η κ. Μπακογιάννη θεώρησε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι apriori ψεύτης, ενώ αντίθετα υιοθέτησε πλήρως τον Αλβανό, τον οποίο, προφανώς, εκτιμά ως έναν ειλικρινέστατο πολιτικό.

Εάν ήξερε κάτι παραπάνω η κ. Μπακογιάννη, ή διαθέτει στοιχεία ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει ξεπουλήσει αυτό το εθνικό θέμα, απαιτείται η δημοσιοποίησή τους, και βέβαια η απομάκρυνση Κοτζιά. Με αυτά δεν παίζουν.

Εάν, όμως, δεν υπάρχει κάτι, και ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Έλληνας υπουργός ότι, όχι μόνον δεν έχει δεχτεί «τσάμικο ζήτημα», αλλά το’ χει ξεκαθαρίσει στο non paper του προς την αλβανική πλευρά, αλλά και προς την Κομισιόν, τι σόϊ αντιπολίτευση κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη για τόσο ευαίσθητα θέματα;

Είναι γνωστό, βέβαια, ότι η συντονίστρια της ΝΔ ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να βλέπει τον Κοτζιά, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί «πλάτες» στον Μπουσάτι, τον οποίο, άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ποιοι και με τι βίντεο τον «κρατούν στο χέρι».

Αποκάλυψη για τη «βρώμικη» απάντηση

Υπάρχουν, όμως, και σημαντικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες την απάντηση που είχε δώσει προ εβδομάδων ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Αυστριακός, Γιόχανες Χαν στην ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, όπου ο ίδιος διατύπωνε στο κείμενό του ότι υπάρχει «τσάμικο ζήτημα» (για πρώτη φορά, δυστυχώς, υπάρχει τέτοιο έγγραφο της Κομισιόν σε βάρος της χώρας μας), στήθηκε στο τρίγωνο Κομισιόν – αλβανικής κυβέρνησης – εκπροσώπου της ΕΕ στα Τίρανα.

Κατά τις ίδιες, σοβαρότατες πληροφορίες, η επικεφαλής της ΕΕ στα Τίρανα, κροατικής καταγωγής, Ρομάνα Βλαχούτιν, σε συνεργασία με Ιταλίδα σύμβουλο που είναι στο γραφείο του Γιόχανες Χαν, και τον Αλβανό πρωθυπουργό, «σοσιαλιστή», Έντυ Ράμα, έστησαν την απάντηση.

Μάλιστα, ο σύζυγος της επικεφαλής της ΕΕ στην Αλβανία, Σέρβος στην καταγωγή, συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Εντυ Ράμα. Αυτό κι αν λέγεται Ευρώπη.

Άπαντες, και το τελευταίο παιδάκι, γνωρίζουν ότι η «Ενωμένη» Ευρώπη, μόνο ενωμένη δεν είναι, ότι μέσα στους κόλπους της τα συμφέροντα, πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά, κάνουν πάρτυ, και ότι σε αρκετά θέματα, π.χ. στα Βαλκανικά, είναι ναρκοπέδιο για την Ελλάδα.

Η κ.Μαρία Σπυράκη, από τη μεριά της, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί μέσα, και να μην υποβάλλει, τουλάχιστον στον συγκεκριμένο Επίτροπο, την ερώτηση;

Εξάλλου, αρμόδια για τα διπλωματικά θέματα είναι η «υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η τελευταία, μάλιστα, για να απαντήσει στην ερώτησή της, θα ήταν υποχρεωμένη να διαβουλευθεί προηγουμένως με την Αθήνα.

Τα’ χουμε ξαναγράψει αυτά, και, εξ’ όσων πληροφορούμεθα, κάποιοι γνώστες των εθνικών ζητημάτων στη ΝΔ, της έβαλαν χέρι της κ.Σπυράκη.

Επίσης, οι εμπλέκονται στα εθνικά γνωρίζουν (και η Ντόρα Μπακογιάννη με τόσα χρόνια στο ΥΠΕΞ, θα έπρεπε να το ξέρει), ότι ο Έντυ Ράμα δεν υψώνει την εθνικιστική ρητορική του για το δήθεν τσάμικο ζήτημα, μόνο για πολιτικά οφέλη και βέβαια για να στριμώξει την ελληνική μειονότητα και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο. Τα οποία, αναμφισβήτητα, θέλει. Το «Τσάμικο κόμμα» – λόμπυ βάζει πολλά λεφτά στο ταμείο των σοσιαλιστών στην Αλβανία.

Και πολλά από αυτά προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών και χασίς.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments