....

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ ΜΕ ΓΕΝΟΣΗΜΑ

 

Φαρμακεία: Με γενόσημα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας θα εξασφαλιστεί, αρχής γενομένης την επόμενη εβδομάδα, ο ανεφοδιασμός στα άδεια ράφια των φαρμακείων. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων θα ενημερώσει τους πολίτες για τα σκευάσματα που θα μπορούν να υποκαταστήσουν τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη, την ώρα που συνεχίζεται η άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία των πολιτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ

Εντός του μήνα θα είναι άμεση η εξομάλυνση του προβλήματος διάθεσης φαρμάκων – από την ερχόμενη εβδομάδα (…) Δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων και κάθε εβδομάδα θα ομολοποιείται» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, με αφορμή την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά.

Σημείωσε ακόμα, ανάμεσα σε άλλα: «Από το καλοκαίρι είχαμε πάρει μια σειρά από μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων (…) Το πρόβλημα η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό, γιατί έχουμε δικές μας φαρμακοβιομηχανίες».

Πρόσθεσε, ακόμα:

«Το θέμα αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις (…) Ο κόσμος θα μπορέσει να βρει το φάρμακο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκεί που έχουμε υποκατάστατα, το θέμα είναι λυμένο (…) Υπάρχουν και τα φάρμακα, όπως τα παιδιατρικά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα. Γι΄αυτά χρησιμοποιούμε την εθνική μας φαρμακαποθήκη».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments