....

ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΙΩΣΕΙΣ

Με τους επιστήμονες να περιμένουν έξαρση των ιώσεων στο τέλος Ιανουαρίου και στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, οι γιατροί καλούν να προστατεύουμε τον οργανισμό μας αποφεύγοντας τις επαφές με κόσμο που έχει συμπτώματα γρίπης, και να ενισχύσουμε την άμυνα μας μέσω της διατροφής μας.

Ένα από τα θαυματουργά φρούτα που βγάζει η ελληνική γη και αυτή την εποχή το βρίσκεις παντού, είναι το ακτινίδιο. Το ακτινίδιο θεωρείται πολύτιμο για την υγεία μας αφού ρίχνει την αρτηριακή μας πίεση, αλλά και δίνει τα εφόδια στον οργανισμό μας να αμυνθεί απέναντι στις ιώσεις.

Δεν είναι από τα φρούτα σταρ της εποχής, ενώ περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και το μανταρίνι.


 

Είναι το πιο πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη C (92,7 mg ανά 100 g). Παράλληλα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

Εκτός από την πρόληψη ιώσεων όμως βοηθάει και στην αντιμετώπισει των συμπτωμάτων των ιώσεων, καθώς και στη γρηγορότερη ανάρρωση.

Παράλληλα με την ασπίδα στο κρύωμα και την γρίπη, ελέγχετε και την αρτηριακή σας πιεση, αφού, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο των κυττάρων και των σωματικών υγρών που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και στην αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζοντας τις βλαβερές συνέπειες από την τυχόν μεγάλη ποσότητα νατρίου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments