Γ. ΜΗΛΙΟΣ: «ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ» ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
«Παντελώς εξωπραγματικά» είναι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιό,
τα σενάρια και οι απόψεις τις απόψεις που διατυπώνονται ότι μετεκλογικά μπορεί να υπάρξει ένας «μεγάλος συνασπισμός» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μηλιός κάνει λόγο για «ευσεβή πόθο κάποιων κύκλων του συστήματος» λέγοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάψει να υπάρχει ως πολιτικό πρόγραμμα, «ως Αριστερά, ως ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία, αν μπορούσε να βρει ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης με τη ΝΔ». Επίσης, απορρίπτει ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και με όλα τα άλλα κόμματα του «μνημονιακού τόξου» λόγω συγκεκριμένων πολιτικών, τονίζοντας ότι «έχουν δεξιές πολιτικές, υπερσυντηρητικές πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο καμβά ούτε μπορεί να υπάρξει ένας συμψηφισμός». Σε ό,τι έχει να κάνει με το «Ποτάμι» ο κ. Μηλιός υποστηρίζει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «εντάσσεται στον πιο σκληρό πυρήνα των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων».
«Μπορεί να πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ακόμη, ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές «αρκεί να πούμε στον κόσμο πολύ καθαρά, με μια μεγάλη πορεία προς τον λαό, προς το κόσμο -όχι προς τον πολιτικό κόσμο- ότι τα προγράμματα είναι δύο: το ένα είναι η συνέχιση των μνημονίων. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές».
«Είναι μονόδρομος, ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο και με βάση αυτή την πολιτική είναι εφικτό να πάει το 27% στο 37%, στο 40% και ακόμη παραπέρα. Άρα μπορούμε να έχουμε αυτοδυναμία, αρκεί να είμαστε σταθεροί σε αυτή την πολιτική» αναφέρει.
Σε ερώτηση σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ», ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Πρέπει να αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη εκποίηση. Η αντίδρασή μας θα είναι κάθε νόμιμη διαδικασία, πράξη και κινητοποίηση. Αυτό ζητάμε από τον κόσμο για να αποτρέψουμε αυτή την εκποίηση, την οποία θεωρούμε εγκληματική... Εμείς δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, είτε είναι νομικό, είτε οικονομικό, ή οποιοδήποτε άλλο, για να ξαναπεράσει υπό δημόσιο έλεγχο η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
Ερωτηθείς, τέλος, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μηλιός τονίζει: «Δεν είναι τεχνικό θέμα το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνδέεται με τη συνέχιση, ή όχι, της πολιτικής των μνημονίων. Πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Σχόλια - Facebook Comments