....

ΓΙΑΤΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων ανατινάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και προκαλεί εθνικούς τριγμούς, καθώς ομάδες της ΕΠΣ Δωδεκανήσου προσκλήθηκαν και σκέφτονται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Τουρκίας!

 

 
 

Όχι μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά και εθνικό θέμα δημιουργείται πλέον από τις παλινωδίες Αυγενάκη αναφορικά με το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων. Η δεδηλωμένη αδυναμία πολλών ομάδων, ιδίως δε ακριτικών, να εγγραφούν στο Μητρώο, έφερε εν τέλει το λουκέτο σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας, μετά από κοινή απόφαση που πάρθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

 

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε τις τελευταίες ώρες ότι προτίθεται να δώσει παράταση μερικών ημερών, κάτι ωστόσο που εξακολουθεί να μη βρίσκει σύμφωνες τις ομάδες. Η ΕΠΣ Δωδεκανήσου μάλιστα έριξε... βόμβα, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει ενημερωθεί ανεπίσημα ότι σωματεία της Ένωσης «εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν "ποδόσφαιρο", δεν μας χωρίζει κάτι».

 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδέχεται να δούμε ομάδες από τα Δωδεκάνησα, από μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή δηλαδή, ιδίως αυτό τον καιρό που οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ιδιαίτερα τεταμένες, να αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα! Κι όλα αυτά βεβαίως με τη "σφραγίδα" του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει ανατινάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο κι έχει προκαλέσει το απόλυτο χάος, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σωματεία και χιλιάδες ποδοσφαιριστές να είναι "όμηροι" των αποφάσεών του.

 

 
 

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που αφορά η πρόσκληση για να αγωνιστούν τα σωματεία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι η Αλικαρνασός (Μπόντρουμ) και η Μαρμαρίδα, που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια.

Η αντίδραση της ΕΠΟ

 

Μάλιστα επί του θέματος θέση πήρε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Δυστυχώς μία από τις συνέπειες του "Μητρώου" είναι η αδυναμία ερασιτεχνικών ομάδων των μικρών νησιών του Αιγαίου να προσαρμοστούν στην γραφειοκρατία και τις αδιανόητες άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ. Η επιμονή του κ. Αυγενάκη στην επιβολή διαδικασιών ανέφικτων για τα μικρά ερασιτεχνικά σωματεία των νησιών ή άλλων γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, οδηγεί σε πράξεις απόγνωσης σαν αυτές που αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Πράξεις οι οποίες ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι εφαρμόσιμες. Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Αυγενάκη να αναλογιστεί τις συνέπειες των πεπραγμένων του».

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΣΔ: «Μετά την χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώνουμε ότι περίπου τριάντα (30) σωματεία της δύναμης μας, δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της παράτασης.

 

 
 

Με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών. Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών.

 

Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν «ποδόσφαιρο», δεν μας χωρίζει κάτι. Θα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ορίζουμε εκεί τα παιχνίδια, αφού για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός δεν έπραξε τα αυτονόητα. Από πλευράς Ένωσης, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκείμενου να βοηθήσουμε τα σωματεία μας να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες».

 

Πηγή: SDNA

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments