....

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

Συμβαίνει και στη Γερμανία. Γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο έγινε πρωτοσέλιδο μετά την απόλυση ενός γιατρού που κάλεσε μια καθαρίστρια για να τον βοηθήσει σε επέμβαση ακρωτηριασμού κάτω άκρων.

Το περιστατικό, που συνέβη το 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάιντς, προκαλεί έντονες αντιδράσεις αλλά και αισθήματα απογοήτευσης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που δυσφημείται.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SWR ανέφερε την Παρασκευή ότι το περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν οδήγησε σε επιπλοκές στον ασθενή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Νόρμπερτ Φάιφερ, είπε ότι ο χειρουργός λανθασμένα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια διαδικασία ρουτίνας, (ακρωτηριασμό δακτύλου του ποδιού) παρόλο που δεν υπήρχε διαθέσιμος εξειδικευμένος βοηθός.

Όταν ο ασθενής, ο οποίος είχε λάβει τοπικό αναισθητικό, άρχισε να εκδηλώνει σημάδια ανησυχίας, ο γιατρός ζήτησε από μια καθαρίστρια που ήταν εκεί μοντά να κρατήσει το πόδι του άνδρα και να του δίνει τα χειρουργικά εργαλεία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mainzer Allgemeine Zeitung.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η καθαρίστρια δεν είχε καμία ιατρική εμπειρία. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ένας διευθυντής του νοσοκομείου εντόπισε την καθαρίστρια με ματωμένα επιθέματα γάζας στα χέρια, μέσα στο χειρουργείο.

"Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί", δήλωσε ο Φάιφερ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments