....

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΝΤΣΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ : ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24/1/2023
Με  αφορμή   τα όσα ακούγονται σχετικά με την  αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Έδεσσας και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, τις συγχωνεύσεις  των νοσοκομείων Έδεσσας Γιαννιτσών, τα απογευματινά χειρουργεία κ.λπ.  η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πέλλας επισκέφτηκε  στις 17/1/2023 τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δόντσο προκειμένου να έχει μια σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. Εμείς οι συνταξιούχοι της τρίτης ηλικίας που οι συντάξεις των περισσότερων από εμάς είναι κάτω από χίλια ευρώ, θεωρούμε ότι η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και όλοι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες να προστατεύεται η υγεία και η ζωή τους, και για να γίνει αυτό θα πρέπει το νοσοκομείο της Έδεσσας να επανδρωθεί με προσωπικό και με όλα τα απαραίτητα υλικά για την ομαλή λειτουργία του.
Με το σκεπτικό αυτό ο Διοικητής μας ενημέρωσε τα εξής:


Συγχωνεύσεις  των δυο νοσοκομείων δεν πρόκειται να γίνουν.

ΟΙ ελλείψεις γιατρών είναι ένα σοβαρό θέμα. Αν και προκηρύχτηκαν θέσεις οι γιατροί δεν έρχονται γιατί οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και προτιμούν να πάνε στο εξωτερικό. Ένα άλλο θέμα είναι ο δρόμος Έδεσσα Θεσσαλονίκη. Αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την μετακίνηση των ιατρών που μένουν μόνιμα Θεσσαλονίκη.


Όσον αφορά τις Κλινικές μας ενημέρωσε τα εξής.


Παθολογική: Υπάρχουν 2 γιατροί  και 2 μετακινούμενοι και ήδη προκηρύχθηκε θέση για τον έναν ακόμη Παθολόγο ο οποίος είναι με μετακίνηση και θέλει να έρθει στην Έδεσσα. Και η κ. Τσιότσιου που κάνει εφημερίες ως εξωτερικός συνεργάτης.
Στα ΤΕΠ υπάρχουν 3 ειδικοί γιατροί και είναι και στην  μονάδα covid.  
Οι κλινικές Ορθοπεδική είναι καλυμμένη, η  Χειρουργική έχει 3 γιατρούς  και την κ. Μουρούνογλου εντατικολόγο που όπως πληροφορηθήκαμε διορίστηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Ουρολογική έχει έναν γιατρό και τον κ. Φαχούρη από το Κέντρο Υγείας που  κάνει εφημερίες.
Η Παιδιατρική επίσης: Έχουμε τρεις οργανικές και την κ. Ξυλούρη ως εξωτερική συνεργάτη και δυο γιατρούς από τα Κέντρα υγείας που κάνουν εφημερίες.
Η Γυναικολογική επίσης  λειτουργεί καλά με του 4 γιατρούς και τον        κ .Μπόφτση ως εξωτερικό συνεργάτη.
Ακτινολογικό: κ.Γαλανοπούλου ως Διευθύντρια  και άλλοι δυο γιατροί που βγάζουν το πρόγραμμα στις εφημερίες.
Έχουμε 4 αναισθησιολόγους και στο τμήμα ΩΡΛ, η κ .Τουμπίδου.
Στο νεφρολογικό Τμήμα που είναι  κόσμημα υπάρχει ένας γιατρός  και μια ειδικευομένη. Ο κ. Βασιλείου που ήταν σε αναστολή είναι σε άδεια άνευ αποδοχών. Βέβαια στο νεφρό επιβάλλεται όλοι οι γιατροί να είναι εμβολιασμένοι. Άρα εδώ υπάρχει πρόβλημα αν και περιμένουν κάποιο νεφρολόγο να πει το οκ.
Όσον αφορά την ΜΕΘ δεν μπορεί να λειτουργεί νοσοκομείο χωρίς ΜΟΝΑΔΑ  ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ.
Όσον αφορά τα απογευματινά χειρουργεία εννοείται μας τόνισε ο          κ. Διοικητής ότι τα επείγοντα περιστατικά θα γίνεται εισαγωγή και θα αντιμετωπίζονται άμεσα.
Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε σαν Ένωση Συνταξιούχων είναι το εξής. Στην περίοδο της Πανδημίας οι γιατροί έδωσαν την ψυχή τους για μια κατάσταση που ήταν πρωτόγνωρη με κίνδυνο της ζωής τους και χωρίς τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Κάποτε βγαίναμε και χειροκροτούσαμε αυτούς τους γιατρούς. Τώρα ακούγονται διάφορα ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο της Έδεσσας  δεν προσέχουν τους ασθενείς. Όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Οφείλουμε όλοι μαζί όλοι οι φορείς της πόλης, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι συνταξιούχοι να σκύψουμε στο σοβαρό θέμα της υγείας και να ζητήσουμε από την πολιτεία  την επάνδρωση του νοσοκομείου με γιατρούς δίδοντας κίνητρα όπως  ικανοποιητικούς μισθούς  και παροχές  για να συνεχίσουν να εκτελούν το λειτούργημα τους. Η πόλη μας μαραζώνει και εμείς παραμένουμε απλοί θεατές  αρκούμενοι στα λόγια των εκάστοτε πολιτικών.

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ


Τα μέλη της Διοίκησης.
Αντωνιάδου Ελένη, Αγανάνη Ζωή, Βότση Βασιλική, Λαζαρίδης Συμεών Συμεωνίδης Παναγιωτης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments