....

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ • 4-8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Νομοσχέδια, ψηφοφορίες, συζητήσεις και αντιπαραθέσεις όλες οι εξελίξεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το Παρατηρητήριο του Vouliwatch.

Δευτέρα 4 Ιουλ 2022

Οι βουλευτές ζητούν την κατάθεση τη αγωγής, τονίζοντας ότι αυτή έχει άμεση σχέση με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και οι πολίτες έχουν δικαιολογημένο ενδιαφέρον ενημέρωσης για ένα ζήτημα διαφάνειας του δημόσιου βίου.

Τρίτη 5 Ιουλ 2022

«Η Ελλάδα γύρισε σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του. Επισήμανε ότι τέτοιες μέρες, το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στην Τουρκία, μιλώντας για έωλους ισχυρισμούς της Άγκυρας, στους οποίους απαντά η Ευρώπη και το διεθνές δίκαιο.

Τετάρτη 6 Ιουλ 2022

«Από 1η Ιανουαρίου του 2023 καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που γίνεται ύστερα από αίτημα του, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Τοποθετούμενος στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σκληρή κριτική. Είπε χαρακτηριστικά: «κ. Μητσοτάκη, είναι καιρός να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας».

Πέμπτη 7 Ιουλ 2022

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο 11 μεταναστών στο Φαρμακονήσι, ενώ η απάντηση του κου Συρίγου ήταν: «Η απόφαση δεν αναφέρει τίποτα για push backs, αυτά είναι δικές σας ερμηνείες»

Παρασκευή 8 Ιουλ 2022

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του νέου νόμου - Πλαισίου για τα ΑΕΙ. Το νομοθέτημα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Εγκρίθηκε σήμερα στη Βουλή κατά πλειοψηφία η ανανέωση της σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» που αφορά το σύνολο των σιδηροδρομικών μεταφορών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments