....

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ (VIDEO PHOTOS)

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής μας κάλυψης των Δημάρχων Έδεσσας και Οχρίδας  του ευρωπαϊκού προγράμματος Water-Νet, την προηγούμενη εβδομάδα  ταξιδεύοντας στην Οχρίδα των Σκοπίων βρεθήκαμε και στην Γιορτή των Ψαράδων της Οχρίδας.

Οι ψαράδες της λίμνης της Οχρίδας κάθε χρόνο διοργανώνουν αυτή την γιορτή που έχει θρησκευτική και πολιτιστική σχέση με την λίμνη και γιορτάζεται την επόμενη ημέρα των Θεοφανείων.Image and video hosting by TinyPic

Ενάμιση τόνος νερού, 300 κιλά φρέσκα ψάρια, 60 κιλά καρότα, πατέτες σέλινο και διάφορα άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά ετοιμάστηκε μια πεντανόστιμη σούπα 500 λίτρων μέσα σε ένα τεράστιο καζάνι, η οποία έβγαλε περίπου 6.000 μερίδες όπως μας ειπε και ο σέφ της τοπικής σχολής μαγειρικής.

Η σούπα μοιράστηκε σε όλους τους βρισκόμενους κατοίκους και τους επισκέπτες που την απόλαυσαν συνοδευόμενη με καλό κρασί και διάφορα άλλα εδέσματα. Όπως θα δείτε και στο βίντεό μας είναι έκδηλη η φιλοξενία του σωματείου των διοργανωτών των ψαράδων σε όλους τους επισκέπτες.  

Να πούμε πως η σούπα ετοιμάστηκε από σχολή Μαγειρικής του Τμήματος της πόλης.
Επίσης την ίδια ημέρα γιορτάστηκε και το έθιμο Μέτσκες των δύο συλλόγων της Οχρίδας και της Έδεσσας όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο που ετοιμάσαμε .

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments