....

Η VOLVO ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕ «ΘΥΡΙΔΑ» ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΕΜΑΤΩΝ (VIDEO)

Στο παρελθόν σας είχα παρουσιάσει εκτενέστερα την τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου «Click & Collect» με την ανάπτυξη νέων φυσικών σημείων παράδοσης.

Ενώ σας είχα παρουσιάσει την καινοτόμα εναλλακτική ταχυμεταφορική υπηρεσία της βελγικής Cardrops.

Η παραπάνω ιδέα βρήκε ήδη πιλοτική εφαρμογή από έναν μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτου. Καθώς η σουηδική Volvo μέσω της νέας υπηρεσίας της «Roam Delivery» θα μετατρέπει το πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων της σε «θυρίδα» παράδοσης δεμάτων. Βλέπετε, για την Volvo η ανάγκη χρήσης μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι προφανές, καθώς σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα, χρειάζονται κατά μέσο όρο 2,8 επανειλημμένες προσπάθειες για την τελική πετυχημένη παράδοση των δεμάτων στον παραλήπτη.

Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το πορτ-μπαγκάζ ως «θυρίδα», χρειάζεται να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις: Οι χρήστες-παραλήπτες και οι διανομείς θα πρέπει να επικοινωνούν αναμεταξύ τους μέσω των έξυπνων κινητών συσκευών. Συγχρόνως, ο κάτοχος του αυτοκινήτου δίνει στον διανομέα ένα μοναδικό ψηφιακό κλειδί μίας χρήσεως, με περιορισμένη διάρκεια, μέσω του οποίου ο διανομέας θα μπορέσει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο του πελάτη, χρησιμοποιώντας το κινητό του ή το τάμπλετ του.

Αντίστοιχα, ο πελάτης-παραλήπτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί ζωντανά, το πότε ξεκλειδώθηκε και ξανακλείσθηκε το αυτοκίνητό του, ενώ μέσω μιας εφαρμογής της Volvo μπορεί να ενημερωθεί για το πότε παραδόθηκε το δέμα του στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Είναι κατανοητό ότι λόγω του ότι η παραπάνω υπηρεσία βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, δεν έχουν λυθεί διάφορα νομικά θέματα όπως αυτό της ασφαλιστικής προστασίας των παραδοτέων δεμάτων σε ένα αυτοκίνητο.

Η Volvo θα παρουσιάσει επίσημα τη παραπάνω υπηρεσία στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται από τις 24-27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

http://www.epixeiro.gr

Σχόλια - Facebook Comments