....

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ INSTAGRAM ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Τζαμπατζήδες influencers: Η οικογένειά μου διατηρεί εστιατόριο. Το εστιατόριό μας βρίσκεται σε νησί. Μπορώ να πω ότι δεχόμαστε πάρα πολλά μηνύματα στο Instagram. Δεκάδες από αυτά τα μηνύματα στο Instagram προέρχονται από influencers του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να φάνε τζάμπα στο εστιατόριό μας. Παρακάτω βρίσκεται ένα από τα μηνύματά τους, η απάντησή μας και ποιο το αποτέλεσμα. Αναλυτικότερα:

 

Τζαμπατζήδες influencers: Παράδειγμα μηνύματος influencers

«Γεια σας, Ελπίζω να είστε καλά; Πρόσφατα έμαθα για το εστιατόριο σας από έναν φίλο που μου είπε ότι έχετε ωραία ελληνικά πιάτα και vegan επιλογές. Θα ήθελα να έρθω από εκεί μαζί με τον φίλο μου με αντάλλαγμα μια αναφορά στα social media. Έχω ξαναεπισκεφτεί την Ελλάδα αλλά δυσκολεύτηκα να βρω μέρη με χορτοφαγικές και vegan επιλογές. Θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό στο κοινό μου. Θα είμαι στην Κω 18-21 Ιουλίου».

Τζαμπατζήδες influencers: Απάντηση που δέχονται οι influencers

Τα τελευταία 3 χρόνια απαντάω με το παρακάτω “ευχαριστούμε πολύ, το μαγαζί έχει μια πολιτική . Κάθε instagrammer που μας επισκέπτεται τον χρεώνουμε κανονικά και προσφέρουμε δωρεάν φαγητό ίσης αξίας σε κάποιον που έχει ανάγκη. «Είναι τιμή μας που διαλέξατε το εστιατόριο μας και είμαστε σίγουροι ότι θα σας προσφέρουμε ένα αξέχαστο δείπνο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναλάβει μια πολιτική κοινωνικής ευθύνης για τους foodies και τους influencers του Instagram.

 

Για κάθε γεύμα που αγοράζει ένας influencer προσφέρουμε ένα ακόμη δωρεάν γεύμα ίσης αξίας σε κάποιον που το έχει ανάγκη (άστεγο, πρόσφυγα). Έτσι κερδίζουμε δημοσιότητα από την ανάρτηση σας και εσείς βελτιώνετε την δημόσια εικόνα σας δείχνοντας ότι προσφέρετε. Ανεβάζουμε πάντα στη σελίδα μας τους influencers που συμμετέχουν στην δράση και συνήθως δεχόμαστε εκατοντάδες θετικές ανταποκρίσεις. Πείτε μας τι σκέφτεστε, Φιλικά».

 

Τζαμπατζήδες influencers: Ποιο το αποτέλεσμα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δεχθεί να έρθει με αυτές τις προϋποθέσεις. Δηλαδή να πληρώσει για το φαγητό του ακόμα κι αν εγώ μετά θα προσφέρω δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Συνήθως δεν απαντάνε καν. Κάποιοι διαγράφουν και το αρχικό τους μήνυμα. Παιδιά, μην ξεφτιλίζεστε. Πλασάρετε ένα high κοσμοπολίτικο προφίλ που βασίζεται ουσιαστικά στη επαιτεία. Και μην καλομαθαίνετε στην εύκολη “dolce vita” γιατί θα έρθει η επόμενη τάση να σας αντικαταστήσει και θα είναι απότομη και βίαιη η επιστροφή στην πραγματικότητα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments