....

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΚ ΣΕ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε συνάντηση καλεί ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας τους αιγοπροβατοτρόφους, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο PORTO PALACE με σκοπό την ενημέρωση των αιγοπροβατοτρόφων για καυτά θέματα που απασχολούν τον τομέα και συγκεκριμένα για:

-Την ΚΑΠ μετά το 2014 και τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα φέρει, η νέα ΚΑΠ μετά την 1η Ιανουαρίου τού 2015 είναι η ανακατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων σε επίπεδο χώρας. Το νέο μοντέλο περιφερειοποίησης των ενισχύσεων, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις από τον 1ο Πυλώνα ο νέος ορισμός για το βοσκότοπο είναι μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν και τα οποία επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο της κτηνοτροφίας

-Βοσκότοποι θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα θέματα σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ποια είναι σήμερα η εξέλιξη. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΣΕΚ για τους μόνιμους βοσκοτόπους τη διαχείριση αυτών την οριοθέτηση, και τη απόδοσή στους πραγματικούς κτηνοτρόφους.

-Ο ρόλος του ιδιώτη κτηνίατρου ή όπως προωθείται, σύμφωνα με το πολυνοµοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που ψηφίζεται σύντομα στη Βουλή, "ο κτηνίατρος εκτροφής" τι προτείνει ο ΣΕΚ για το θεσμό αυτό και πως μπορεί να υλοποιηθεί.

-Η αντιμετώπιση των ζωονόσων: Προτεραιότητα θα δοθεί στην επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων ανίχνευσης και αύξησης της ανθεκτικότητας των αιγοπροβάτων στην τρομώδη νόσο (scrapie).

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments