....

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

Σημαντική πτώση έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στις τιμές τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και των καυσίμων.

Σημαντική πτώση σημειώνουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εξέλιξη που αν συνεχιστεί αναμένεται να ξεφουσκώσει και τις τιμές των καυσίμων στην αντλία, την ώρα που η αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης παραμένουν πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Σημαντική πτώση έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, με τους καταναλωτές ωστόσο να δυσκολεύονται να γεμίσουν τους λέβητες των σπιτιών τους.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών σε διεθνές επίπεδο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τo ευρώ έχει ενισχυθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου, δημιουργούν ένα περιβάλλον που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ότι τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από την Δευτέρα θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις τιμών, που ενδεχομένως να φτάσουν, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ακόμη και τα 10 λεπτά το λίτρο.

Σε ό,τι αφορά τη βενζίνη, παραμένει πάνω από τα 2 ευρώ με την αμόλυβδη 95 οκτανίων να είναι στο 2,087 από 2,115 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Η αποκλιμάκωση της τιμής γίνεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς, κάτι που αν μη τι άλλο προβληματίζει την αγορά και πολύ περισσότερο τους καταναλωτές.

Το diesel κίνησης έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση και θεωρείται θέμα ωρών η μέση τιμή να διαμορφωθεί κάτω από το 1,9 ευρώ, τουλάχιστον για την Αττική.

Παράλληλα, νέα αποκλιμάκωση παρατηρείται και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Αττική ήδη προσεγγίζει σε πολλές περιπτώσεις το 1,20 ευρώ το λίτρο, ενώ όταν είχε ξεκινήσει η διάθεσή του ήταν στα 1,37 ευρώ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος έτους θα παραμείνει η επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ και τα διυλιστήρια συνεχίζουν μέχρι νεωτέρας και επιδοτούν με περίπου 7,5 λεπτά το λίτρο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments