....

ΚΕΔΕ: Ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΟΡΙΔΗ -«ΜΠΟΝΟΥΣ» 221.000 ΕΥΡΩ ΣΕ «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ» (ΛΙΣΤΑ)

ΚΕΔΕ: Ο Παπαστεργίου πρόλαβε κυβέρνηση, Βορίδη -«Μπόνους» 221.000 ευρώ σε «εκλεκτούς» (λίστα)

 

Πριν από περίπου δύομιση μήνες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε προαναγγείλει μπόνους σε δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου, όπως είχε πει, «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα».

Μάλιστα, μιας και οι εκλογές είναι μπροστά μας, με ορίζοντα το αργότερο το Φθινόπωρο του 2022, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν φημίζεται για την αγάπη της στο Δημόσιο. στις 31 Μαρτίου, προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους.  Και, βεβαίως, οι πρώτοι που θα λάβουν «μπόνους» 500 ευρώ όταν (έως τις 30 Ιουλίου 2021 παραδώσουν τη μελέτη) είναι οι οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτή!

Το υλοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Μόνο που. Μόνο που ότι δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να κάνουν ο υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση, το κατάφερε και μάλιστα με το παραπάνω, να το υλοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

kede-bonus
 

Όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, μετά τις μάσκες «κουκούλες» των εκατομμυρίων ευρώ ,  τις περίφημες «εξυπηρετήσεις», σε μία περίοδο που τα κρατικά έσοδα στενάζουν, ο κ. Παπαστεργίου εμφανίζεται ιδιαίτερα γαλαντόμος με ορισμένους, «εκλεκτούς» υπαλλήλους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μοιράζοντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, 221.000 ευρώ!!!

Μπόνους έως και 10.000 ευρώ έκαστος

Πρόκειται, για 39 υπαλλήλους οι οποίοι έλαβαν ως «μπόνους» για συμμετοχή τους σε Επιτροπές της ΚΕΔΕ αλλά και στον περίφημο διαγωνισμό για τις μάσκες «κουκούλες» ποσά που κυμαίνονται από 3.000 έως 10.000 ευρώ έκαστος!!!

 

Συνέχεια του Πατούλη

Έτσι, μετά τον τέως πρόεδρο Γ. Πατούλη που μέσα σε τέσσερα χρόνια σπατάλησε περί τα 14 από τα 30 εκατ. του αποθεματικού της ΚΕΔΕ που είχε αφήσει ο Κ. Ασκούνης, και ο νέος πρόεδρος που εξελέγη με την αμέριστη στήριξη του νυν περιφερειάρχη Αττικής, φαίνεται να κινείται στα ίδια χνάρια.

Αυτό πιθανότατα εννοούσε όταν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές του 2020,  παρουσιάζοντας τον νέο προϋπολογισμό της ΚΕΔΕ, υποστήριζε ότι «η οικονομική διαχείριση έως το 2023 θα είναι σφιχτή», αλλά και ότι «αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό (σ.σ.: της προεδρίας Πατούλη), η επόμενη διοίκηση δεν θα είχε αποθεματικό να διαχειριστεί»…


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments