....

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΌΡΑΜΑ» N. ΠΕΛΛΑΣ : ΕΝΑΡΞΗ 2ης (ΔΙΑ-ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ) ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ 2ης  (ΔΙΑ-ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ)
ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας “ΌΡΑΜΑ” διοργανώνει νέα Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος.

Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες κατοίκους του Ν. Πέλλας οι οποίοι επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι 12 άτομα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 8 συναντήσεις των 90 λεπτών. Πριν την έναρξη της ομάδας θα γίνει μια ατομική δια-δικτυακή συνάντηση με τον/την κάθε ενδιαφερόμενο/ενδιαφερόμενη προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και αναλυτικότερη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Πρόκειται για ένα δομημένο πρόγραμμα που έχει ελεγχθεί για την αποτελεσματικότητά του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τους παράγοντες εκείνους που τους εμποδίζουν να ελευθερωθούν από το κάπνισμα και θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να διατηρήσουν την ελευθερία τους μακροπρόθεσμα.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε ενδεδειγμένες πρακτικές (γνωστικό-συμπεριφοριστικό μοντέλο) και διπλασιάζει τις πιθανότητες διακοπής για όσους συμμετέχουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να μπορούν να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ΖΟΟΜ.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας έως 29 Μαρτίου με e-mail στη διεύθυνση: info@kporama.gr  και τηλεφωνικά στο 23810 51774.

Υπεύθυνος Δράσης: Χρήστος Τραμποσίνης – Ψυχολόγος – Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments