....

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

 

Θέμα«Δικαιώματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας το νόμο Γαβρόγλου, προχώρησε μεταξύ άλλων και στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ.

Με βάση αυτήν, για την ένταξη ενός υποψηφίου στους πίνακες κατάταξης, απαιτείται η κατάθεση απαραίτητων δικαιολογητικών με φυσική παρουσία στις ΔΔΕ.

Οι αναπληρωτές που υπηρετούν σε νησιά που δεν είναι έδρα ΔΔΕ δυσκολεύονται να μετακινηθούν, αφού χρειάζονται από 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες, με βάση τα δρομολόγια των πλοίων, ώστε να μεταβούν στην οικεία ΔΔΕ.

Αυτό σημαίνει για όλους αυτούς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ότι για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους υποχρεώνονται να πάρουν κανονική άδεια, με αποτέλεσμα, με βάση τους νόμους που και το κυβερνών κόμμα στήριξε και υλοποιεί, να στερηθούν ένα σημαντικό ποσό από το επίδομα μη ληφθείσας άδειας που λαμβάνουν με την απόλυσή τους τον Ιούνιο.

Το ζήτημα επείγει και το Υπουργείο οφείλει να δώσει άμεσα λύση, αφού 4 Μάρτη λήγει η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών στις ΔΔΕ.

Οι χιλιάδες αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα είναι σε αναμονή και περιμένουν εξοργισμένοι.

Παρόμοια απαράδεκτη στάση απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, κρατά η κυβέρνηση και για το θέμα της εποχικής γρίπης.

Με αφορμή την έξαρση της εποχικής γρίπης, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 23-01-2020 εγκύκλιο υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 4133 με θέμα «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας και μέσω αυτού σε όλες τις σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε.

Όπως ρητά αναφέρεται σε αυτή, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων «πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών».

Την ίδια στιγμή, όμως, όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσβάλλονται από την εποχική γρίπη και αναγκάζονται να λάβουν αναρρωτική άδεια τιμωρούνται με απώλεια του 50% του ημερομισθίου τους για τις τρεις πρώτες μέρες.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο, την ώρα που η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει οξυμμένο πρόβλημα με την εποχική γρίπη να υπονομεύει ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα στην αναρρωτική άδεια.

Ερωτάται η κα Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει το Υπουργείο προκειμένου:

-Να μπορέσουν ανεμπόδιστα (ή να διευκολυνθούν) όλοι οι αναπληρωτές να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ

-Να μην υπάρξει καμία απολύτως περικοπή ημερομισθίου στο μισθό των συνάδελφων που αιτούνται και λαμβάνουν αναρρωτική άδεια λόγω εποχικής γρίπης

-Να υπάρξει πλήρης εξίσωση των αδειών και όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τους μόνιμους

 

 

Ο Βουλευτής

Δελής Γιάννης


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments