....

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Το Κόμμα των Πρασίνων της Βρετανίας ζήτησε την αποχώρησή της χώρας από το ΝΑΤΟ, μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

 

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του συναρχηγού του κόμματος Άντριαν Ράμσεϊ, ο οποίος είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ μόλις τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «η βρετανική αποχώρηση από το ΝΑΤΟ παραμένει η μακροπρόθεσμη πολιτική μας, γιατί θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στους ειρηνευτικούς θεσμούς».

Επεσήμανε ότι η Βρετανία θα πρέπει να συμβάλει στον γρήγορο τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καλώντας τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εργαστεί για να διασφαλίσει ότι η Μόσχα και το Κίεβο θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η πολιτική «ειρήνης και άμυνας» του Κόμματος των Πρασίνων καταδικάζει το ΝΑΤΟ ως «στρατιωτικό όργανο, το οποίο υπαγορεύει συγκρούσεις αντί να ενθαρρύνει την οικοδόμηση ειρήνης». Λέει ότι το ΝΑΤΟ «δεν είναι ένας βιώσιμος μηχανισμός για τη διατήρηση της ειρήνης στον κόσμο», που σημαίνει ότι το κόμμα «θα έβγαζε το Ηνωμένο Βασίλειο από το ΝΑΤΟ».

Ερωτηθείς σχετικά με αυτή τη στάση από το Sky News χθες, ο Ραμσάι είπε: «Έχουμε μια μακροπρόθεσμη πολιτική που αφορά την αναθεώρηση των δομών που πρέπει να έχουμε για να οικοδομήσουμε την ειρήνη στον κόσμο. 

Στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες προσπαθούν να είναι προσεκτικές και να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους βοήθειας προς το Κίεβο και της προσοχής της Μόσχας, προς το παρόν, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε άμεση επέμβαση που θα το έκανε να μοιάζει με εμπλοκή στη σύγκρουση στη Ρωσία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν» είχε καλέσει το ΝΑΤΟ να σταματήσει την επέκταση του προς τα ανατολικά και να μην δέχεται νέα μέλη, κατηγορώντας τη Συμμαχία ότι «απειλεί τη ρωσική ασφάλεια».

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, την οποία ακολούθησαν οργισμένες διεθνείς αντιδράσεις και η επιβολή «σκληρών» οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα.

Για να τερματιστεί η επιχείρηση, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να εγκαταλείψει οποιαδήποτε σχέδια για ένταξη σε στρατιωτικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), και να τηρήσει την πλήρη ουδετερότητα, την οποία το Κίεβο θεωρεί «παρέμβαση στην κυριαρχία του».

SkyNews, The Times,

--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments