15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τις δραστηριότητες μέσα από τις οποίες μπορεί να κολλήσουμε κορονοϊό κατάρτισαν Βρετανοί επιστήμονες που συμμετέχουν στην Επιτροπή Σοφών που έχει αναλάβει να παρέχει συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία.

 

Κατά την έρευνα τέθηκαν στο μικροσκόπιο καθημερινές ασχολίες 10.000 ανθρώπων με τους συγγραφείς να καταλήγουν έκπληκτοι στο συμπέρασμα πως τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους είναι η δεύτερη εστία εξάπλωσης του κορονοϊού μετά τις αγορές σε καταστήματα.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Τhe Sun», η μελέτη επίσης τονίζει πως οι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς απ’ ότι εάν αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους, όσο κι αν αυτό προκαλεί εντύπωση.

Οι ίδιοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως με τη χρήση των μέσων μεταφοράς ή με επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες διατρέχουν 1,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να «κολλήσουν». Φυσικά από τη μελέτη που εκπονήθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, προέκυψε ότι όσοι έπρεπε να μεταβούν στην εργασία τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid σε σχέση με εκείνους που έκαναν τηλεργασία.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments