....

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ! ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ ΜΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά που συμβαίνουν με τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού ιατρών και ιατρικού εξοπλισμού έρχονται  τώρα και οι αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα.
 
Παρακάτω η
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
 
Τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Συνεχώς αυξάνεται η δουλειά λόγω πανδημίας. Αντί να τα ενισχύουν με προσωπικό τα αποψιλώνουν..
 
Μετακινούν δεκάδες νοσηλευτες, επισκεπτες, μαίες από τα νοσοκομεία για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό Που είναι η προετοιμασία που έγινε. Πως σχεδιάστηκε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Ξεχάσανε να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν προσωπικό.
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
 
Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους και το Σωματείο του νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Νοσηλεύουν 55 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές, 6 στη ΜΕΘ στις 6 κλίνες που διαθέτει και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ στις 5 κλίνες που διαθέτει χωρίς ασφάλεια.
Επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν την ΜΑΦ 5 κλινών με λειψό και ανεκπεύδευτο προσωπικό. Πήραν προσωπικό από τμήματα χωρίς εκπαίδευση και τους ανέθεσαν να λειτουργήσουν ΜΑΦ και μεταφέρθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους.
 
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.
Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια. Δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά, μάσκες υψηλής προστασίας ffp3.
 
Το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλάδεν έχει αντιδραστήρια. Αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα. Τα υπόλοιπα στέλνονται θεσσαλονίκη.
Αργούν εως δύο ημέρες. Η διαλογή των υπόπτων κρουσμάτων γίνεται με rapid test σε πολλές περιπτώσεις ασθενών που είναι επικίνδυνο. Από 13 Νοεμβρίου εως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορωνοιου. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο σποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
Μιχάλης Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments