....

ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ PIN ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ (PHOTOS)

Τα μάτια δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι πολίτες κάθε φορά που σηκώνουν χρήματα από ένα ΑΤΜ, καθώς οι επιτήδειοι ανακαλύπτουν συνεχώς καινούργιους τρόπους, βάζοντας κρυφές κάμερες για να κλέβουν το pin της κάρτας. Παράλληλα, όταν δείτε αυτό το σημάδι στο ΑΤΜ τραβήξτε την κάρτα σας αμέσως

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας software FICO και της European ATM Security Team, παρατηρείται αύξηση των υποθέσεων κλοπών PIN από παγιδευμένα ΑΤΜ, τα οποία σημείωσαν ρεκόρ το 2018 στις ΗΠΑ, καθώς ήταν αυξημένα κατά 546% σε σχέση με το 2019!

Στις τράπεζες τα πιο ασφαλή ΑΤΜ

Έπειτα από παρακολούθηση εκατοντάδων ΑΤΜ στις ΗΠΑ, η FICO συμπέρανε ότι αυτά που βρίσκονται σε τράπεζες είναι πιο ασφαλή, σε σχέση με όσα είναι μεμονωμένα.

“Προειδοποιώ τους αναγνώστες να αποφεύγουν τα μοναχικά ΑΤΜ και να προτιμούν όσα βρίσκονται σε τοίχους τραπεζών”, σημειώνει ο Brian Krebs, υπεύθυνος ασφαλείας και συγγραφέας, τονίζοντας ότι οι κακοποιοί προτιμούν τα μοναχικά ΑΤΜ (εκτός τραπεζών) αφού έχουν χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Και προσθέτει: “Αν κάποιος βλέπει κάτι περίεργο στο ΑΤΜ, καλό είναι να μην κάνει ανάληψη χρημάτων”.

Για να αποφύγει κάποιος χρήστης κρυφές κάμερες που τοποθετούν οι κακοποιοί για να αποσπάσουν τα PIN πελατών, καλό είναι να κρύβει με το χέρι του το καντράν όταν πληκτρολογεί τον κωδικό του, αφού στο κόλπο των κρυφών καμερών καταφεύγουν οι περισσότεροι κακοποιοί, καθώς έχει μελετηθεί ότι οι καταθέτες σπάνια κρύβουν τον κωδικό τους.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται πού τοποθετείται συνήθως η κρυφή κάμερα:

Κρυφές κάμερες στα ΑΤΜ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments