
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΩΝ

Σουδανός αποπειράθηκε να βιάσει εργαζόμενη και μετά εισέβαλε με μαχαίρι σε πολυκλινική
Τον τρόμο στην Αθήνα σκόρπισε ένας άνδρας από το Σουδάν, καθώς αποπειράθηκε να βιάσει εργαζόμενη μέσα σε κατάστημα και στη συνέχεια κρατώντας μαχαίρι εισέβαλε σε πολυκλινική.
«Μπήκε προσποιούμενος τον πελάτη στο κατάστημα. Μου ζήτησε ένα ζευγάρι παπούτσια για να τον εξυπηρετήσω και, την ώρα που του είπα “καθίστε” και γύρισα την πλάτη μου, ένιωσα το σώμα του πίσω ακριβώς από το δικό μου. Άρχισα να φωνάζω. Βιάστηκα, άσχετα από την πράξη, μέσα στον χώρο μου», είπε το θύμα της απόπειρας βιασμού στο Star.
Οι φωνές της και τα αντανακλαστικά της την έσωσαν. Βγήκε έξω από το μαγαζί. Λίγο μετά ακολούθησε και ο δράστης. Στα πλάνα φαίνεται να κάνει χρήση ουσιών έξω από την επιχείρησή της, λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Πάνω του είχε αυτό το μαχαίρι. Για καλή της τύχη, ευτυχώς δεν το χρησιμοποίησε.
Η δράση του δεν σταμάτησε εκεί. Φεύγοντας από την οδό Μενάνδρου, που βρίσκεται ένα στενό πιο κάτω, έτρεξε και εισέβαλε σε πολυκλινική, κρατώντας ένα μαχαίρι. Ήταν αποφασισμένος να κάνει κακό. Στον πρώτο όροφο της πολυκλινικής τον ακινητοποίησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι είναι γνώριμος των Αρχών.
Ο άνδρας το 2021 έχει καταδίκη για απόπειρα βιασμού στην Καλαμάτα. Κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μενάνδρου. Αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
Το 2024 φυλακίστηκε με ποινή τριών ετών για απόπειρα ληστείας, κλοπή και οπλοφορία. Τρεις μήνες μετά βγήκε ξανά. Το 2025 συνελήφθη ξανά για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Στη χώρα βρίσκεται παράνομα, ενώ το άσυλό του έχει απορριφθεί. Παρά τις πράξεις του, κατέθεσε και προσφυγή. Αυτές τις ημέρες αναμενόταν η απόφαση.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Άλιμος: 15χρονος αλλοδαπός έριξε στο έδαφος ηλικιωμένη και της άρπαξε αλυσίδα και τσάντα
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 15χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στον Άλιμο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 31ης Μαΐου 2026, όταν ο ανήλικος προσέγγισε πεζή ηλικιωμένη στην περιοχή και, κάνοντας χρήση βίας, της άρπαξε χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό, καθώς και την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό.
Αμέσως μετά διέφυγε από το σημείο.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 15χρονος φέρεται να έριξε την ηλικιωμένη στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αγκώνα.
Μετά τη ληστεία, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλίμου προχώρησαν σε προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος ως ο δράστης της επίθεσης.
Ο 15χρονος συνελήφθη τις πρωινές ώρες της 1ης Ιουνίου 2026 και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Σχόλια - Facebook Comments