....

ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΠΕΛΛΑΣ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.), στο πλαίσιο του Έργου Διακρατικής Συνεργασίας CLLD/LEADER  με τίτλο «ENERDECA ΙΙ - Enhancement οf European Rural Development Capabilities» του Υπομέτρου 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020, διοργανώνει στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα, διήμερο διεθνές συνέδριο (31/10/2023 – 01/11/2023) με αντικείμενο το «Δημιουργικό Τουρισμό» με συμμετοχή δεκαεννέα (19) εταίρων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Λιθουανία και την Πορτογαλία  και με παρατηρητές εκπροσώπους από την Ρουμανία.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

        Ο όρος «Δημιουργικός Τουρισμός» χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει το είδος τουρισμού που δίνει έμφαση στην ουσιαστική συμμετοχή των τουριστών (μέσω εργαστηρίων ή/και άλλων μαθησιακών δρώμενων) σε καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες που είναι χαρακτηριστικές του προορισμού που επισκέπτονται. Αποστολή του έργου ENERDECA ΙΙ, είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων των περιοχών των εταίρων με απώτερο στόχο την υιοθέτηση κοινών μεθόδων και πρακτικών για τη δημιουργία/ενίσχυση ενός δημιουργικού τουριστικού προϊόντος. Το Έργο στοχεύει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των τοπικών επιχειρήσεων, στη δημιουργία κοινών προτύπων και προδιαγραφών άσκησης δραστηριοτήτων δημιουργικού τουρισμού, στην υλοποίηση πιλοτικών δράσεων, στη δημιουργία «δημιουργικών» διαδρομών  και στη σύγχρονη προβολή τους σε διεθνές επίπεδο.

      

    Κύρια εισηγήτρια (key note speaker) του διεθνούς διακρατικού συνέδριου θα είναι η Dr Nancy Duxbury (Senior Researcher in Cities, Cultures and Architecture at the Centre for Social Studies,  Universidad de Coimbra).

    Ο κος Tiago Vinagre de Castro που θα εκπροσωπήσει το Δίκτυο CREATOUR από την Πορτογαλία, θα διοργανώσει σεμινάριο στο πλαίσιο του συνεδρίου με σκοπό τη δικτύωση των προσκεκλημένων επιχειρήσεων-φορέων, ενώ  ο κος Danijel Omerzel - Sales Consultant Ljubljana Tourism, θα παρουσιάσει καλές πρακτικές από την Σλοβενία.

     Επίσης, θα υπάρξουν εισηγητές από το Υπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, της  Marketing Greece καθώς και εκπρόσωποι των εταίρων από την Κύπρο, την Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, όπου θα παρουσιαστούν παραδείγματα κάλων πρακτικών δημιουργικού τουρισμού.

        

     Έχουν προσκληθεί για να παρευρεθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Υπουργός κ. Αυγενάκης Λευτέρης, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης Διονύσης, ο ΓΓΕΠΥ κ. Παπαγιαννίδης Δημήτριος και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.  Επίσης οι βουλευτές Πέλλας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Κ.Μ.,  ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της ΠΕ  Πέλλας, το Επιμελητήριο Πέλλας και οι Τουριστικές Δημοτικές Επιχειρήσεις, τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, τα Μέλη Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων και  δημοσιογράφοι.

 

1-INVITATION-ENERDECA-I
3-INFO-KIT-final-comp

 

Σας αποστέλλουμε τα παρακάτω συνημμένα  για ενημέρωσή σας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments