....

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ ΣΤΟΝ Ν.ΠΈΛΛΑΣ

Το νομό μας επισκέφτηκαν τριάντα [30] μαθητές της Ελληνικής Γλώσσας καταγόμενοι από την Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ. σήμερα Κυριακή 24 Μάιου 2015.  Η επίσκεψη αφορά μέρος προγράμματος της χώρας τους,

το οποίο πραγματοποιεί το Προξενείο με έδρα το Μοναστήρι για εκπαιδευτικούς και τουριστικούς λόγους. Άνθρωποι από μια άλλη χώρα με διαφορετικές κουλτούρες  που θαυμάζουν τον ελληνικό πολιτισμό, ξεναγήθηκαν στον εξωτερικό Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και στο μουσείο όπου και ενθουσιάστηκαν με όλα τα αρχαία ευρήματα της Μακεδονίας.

Αργά το απόγευμα επισκέφτηκαν την πόλη της Έδεσσας με προορισμό τους καταρράκτες όπου και ξεναγήθηκαν. Στην συνέχεια σε καταστήματα του πεζόδρομου γευμάτισαν και αργά το απόγευμα αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το ΤΑSTV.GR είχε την ενημέρωση από την πρώην δασκάλα τους κα Ελευθερία που τους δίδασκε Ελληνικά τα προηγούμενα χρόνια, η οποία τους ακολούθησε στην επίσκεψη αυτή.  Με δική μας πρωτοβουλία ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη έντυπο τουριστικό και ιστορικό υλικό το οποίο και τους το διαθέσαμε και το αποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments