....

ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ H ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΕΔΕΣΣΑΣ (PHOTOS)

Ο Νεοσύστατος Σύλλογος Νεφροπαθών Πέλλας "Οι Άγιοι Ανάργυροι" και η ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας  με επιτυχία διοργάνωσαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου διάλεξη με θέμα : Εγκεφαλικός Θάντατος - Δωρεά Οργάνων - Μεταμόσχευση στα πλαίσια μια σειρά ομιλιών με σκοπό την ενημέρωση για ενα τοσο σημαντικο ζητημα ζωης οπως ειναι η δωρεα οργανων.

Το Σάββατο 19 Νοέμβριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας έλαβε χώρα η εκδήλωση της Μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Έδεσσα σε συνεργασία με τον σύλλογο νεφροπαθών νομού Πέλλας οι Αγιοι Ανάργυροι. .η εκδήλωση είχε σαν σκοπό την αποενοχοποίηση της πράξης της δωρεάς οργάνων από την οποιαδήποτε ηθική η οποία άλλη αμφισβήτηση αλλά και την νομική θωράκιση της πράξης της εμπορευματοποίησης της. Αξιόλογοι ομιλητές ανέπτυξαν τα θέματα υπό τον συντονισμό της διευθύντριας της ΜΕΘ του ΓΝΕ και του προέδρου του συλλόγου νεφροπαθών νομού Πέλλας Βασίλη Μίσκου!!

 

Η κ. Ταμβίσκου μας δήλωσε ότι θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνεργάστηκαν για το ωραίο αυτό αποτέλεσμα! Τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών Νομού Πέλλας Αγιοι Αναργυροι κ. Βασιλη Μισκο, την γραμματέα του συλλόγου κ. Λένα Νησιαντζη, την ομιλητρια κ.Αναστασία Ορτζανη και όλο το διοιηκητικο συμβούλιο του συλλόγου. . Τις συνεργάτιδες μου κ.Καρυπιδου Βικτόρια και κ.Ελένη Γκονεζου για την άψογη και αναλυτικά εκλεπτισμενη παρουσίασή τους και τους υπόλοιπους ιατρούς και τους νοσηλευτές μου της ΜΕΘ... Τον καθηγητή Χειρουργό μεταμοσχευσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομειου κ.Γρήγορη Μυσερλη και φυσικά την κ. Εφη Καλλεργη περιφερειακη συντονιστρια μεταμοσχεύσεων, για τα τόσο κατατοπιστικα και ενδιαφέροντα στοιχεία που μας έδωσαν . Όπως επίσης θέλει να ευχαριστήσεις και όλους τους επισήμους και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε σε αυτή την ημερίδα ενημέρωσης.

 

Από τον Σύλλογο στα πλαισια της 1ης Νοεμβριου Πανελληνιας ημερας  δωρεας οργανων είχε εκδοθεί στις 1η Νοεμβρίου 2016  το παρακάτω μηνυμα:
   Οι  μεταμοσχευσεις στη χωρα μας δυστυχως βρισκονται στην τελευταια θεση στο χαρτη της Ευρωπης με το χρονο αναμονης των νεφροπαθων στη λιστα να ξεπερναει τα 10 χρονια και πολλοι από μας δεν θα προλαβουν να γευτουν το θειο δωρο της μεταμοσχευσης.Η ιδεα της δωρεας οργανων και ιστων  συνδεεται με το ευρυτερο πνευμα εθελοντισμου ως πραξη ανθρωπισμου και πολτισμου από ολους για την πραγματοποιηση του ιατρικου θαυματος της μεταμοσχευσης.
   Η μεταμοσχευση αποτελει την μονη θεραπευτικη λυση για την τελικου σταδιου ανεπαρκεια καρδιας,ηπατος και πνευμονων,καθως και την θεραπεια επιλογης για την τελικου σταδιου χρονια νεφρικη ανεπαρκεια που χαριζει χρονια και ποιοτητα ζωης στους νεφροπαθεις.
Η αγαπη μεταξυ των ανθρωπων ο αλτρουισμος η συμπαρασταση και η γενναιοδωρια είναι τα αισθηματα εκεινα που αποτελουν κινητρο για καποιον ο οποιος υπερβαινοντας τον πονο μπροστα στην απωλεια του δικου του ανθρωπου καταφερνει να γεφυρωσει τη ζωη με το θανατο,
   Ο συλλογος μας στα πλαισια της διαδοσης της δωρεας οργανων σαν ανθρωπιστικη ιδεα διοργανωσε με επιτυχια ενημερωτικη εκδηλωση την Τριτη 1 Νοεμβριου στον πεζοδρομο της Εδεσσας  με την του  συμπαρασταση Εθνικου Οργανισμου Μεταμοσχευσεων.

      Ο Προεδρος                                                                              Η Γεν.Γραμματεας
Μισκος Βασιλειος                                                                           Νησιαντση Ελενη

 

 

 

 

 

 

 


20/11/16

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments