......

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%

Μεγάλη μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, που φτάνει το 50%, στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων για το 2021 -

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Συγκεκριμένα:

  • για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
  • για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έπειτα από δύο μήνες παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν θα δοθεί νέα παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων, ενώ τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν προλάβουν την προθεσμία.

Έτσι, μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, θα πρέπει όλοι οι πολίτες είτε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, είτε να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «MyCar» της ΑΑΔΕ.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. 

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. 

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments