....

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2015 ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο, ήτοι μετά τον Ιούνιο, αφού πρώτα θα έχουν δρομολογηθεί οι αναπροσαρμογές των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται προτάσεις για τη ρύθμιση των αντικειμενικών αξιών το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

Κατά τις πληροφορίες, το βάρος της φορολόγησης των ακινήτων δεν θα το σηκώσει αυτή τη φορά «η μικρή και ένα μέρος της μεσαίας ακίνητης περιουσίας».

Ωστόσο, προβλέπεται αύξηση της φορολόγησης για όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται πως το αργότερο έως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ευθυγράμμισης των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, στο πλαίσιο και της πρόσφατης διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η μείωση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να φτάσει μεσοσταθμικά έως και το 50%, αφού είναι πολύ υψηλότερες έναντι των εμπορικών τιμών των ακινήτων.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη θέσπιση χαμηλού αφορολόγητου ορίου 20.000 έως 30.000 ευρώ σε ατομική βάση, αλλά και αύξηση των συντελεστών για τους φορολογούμενους με σημαντική ακίνητη περιουσία προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος των απωλειών από την παροχή αφορολόγητου ορίου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments