....

Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΈΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ»

Συναντήσεις με κατοίκους και επαγγελματίες της Αγροσυκιάς, του Δυτικού, των Αθύρων και της Ραχώνας

Στην καταγραφή μιας σειράς προβλημάτων προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις τοπικές Κοινότητες Αγροσυκιάς, Δυτικού, Αθύρων και Ραχώνας, της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, με τους πολίτες να υποδέχονται με θέρμη τον επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» και τους υποψήφιους συμβούλους, η περιοδεία αποτέλεσε έναν ακόμη οδηγό, για να δοθεί προτεραιότητα στη λύση των προβλημάτων των εγκαταλελειμμένων χωριών του δήμου Πέλλας.

Στην τοπική κοινότητα Αγροσυκιάς το φράγμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, κομμένο στην κυριολεξία στα δύο, ενώ καταφανής είναι η εγκατάλειψη και έλλειψη σχεδιασμού για το μοναδικό δάσος που κοσμεί την περιοχή.

Στο Δυτικό, το αθλητικό κέντρο είναι εγκαταλελειμμένο, χωρίς ίχνος διάθεσης αξιοποίησης από την απερχόμενη διοίκηση. Στα Άθυρα, το μεγάλο ζήτημα της αποχέτευσης έχει τελματώσει, ενώ δεν υπήρξε ούτε καν η ελάχιστη κίνηση για στήριξη στους αγρότες, αφού η άρδευση της περιοχής από το κομμάτι του Αξιού που περνά από την κοινότητα αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα. Η καθημερινότητα, όπως σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Πέλλας, έχει γίνει «εφιάλτης» για τους κατοίκους. Τα Κοιμητήρια των Αθύρων έχουν πληρότητα και ουδείς έχει ασχοληθεί με την επέκταση τους, παρότι υπάρχει άμεσα διαθέσιμη λύση.

Άθυρα και Ραχώνα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 3,5 χρόνια τώρα η σημερινή διοίκηση του δήμου μας δεν ασχολήθηκε με τίποτα γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την οδική σύνδεση Αθύρων -Ραχώνας-Πέλλας-Γιαννιτσών, που αν διανύσει κανείς σημεία του υπάρχοντος δρόμου και ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες περνά έναν αδικαιολόγητο «Γολγοθά!» Ξεκομμένες οι τοπικές κοινότητες από τις άλλες περιοχές, έχουν υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, όπου μαζί με την εγκατάλειψη, μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας συνθέτουν σκηνικό πλήρους διάλυσης.

Ο Νίκος Παπανικολάου τόνισε πως «είναι ανεξήγητη και ανεκδιήγητη τέτοιου μεγέθους αδιαφορία! Δεν υπήρξε καμία επαφή με τους κατοίκους όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τους ακούσει. Όλα αυτά θα σταματήσουν, από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης του Δήμου Πέλλας από τη “Δημοτική Ενότητα”», προσθέτοντας πως «μια σειρά άμεσου προγραμματισμού ενεργειών θα δώσει λύση στα προβλήματα, ενώ θα προετοιμάσει τις προϋποθέσεις για να γίνουν γρήγορα και οι δράσεις για να επιλυθούν κάποια άλλα που τα έχουν αφήσει στο απόλυτο μηδέν. Με την διάθεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υπάρχουν και περιμένουν την αξιοποίηση τους, μπορούν να ενταχθούν έργα τα οποία θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα σε όλη την περιοχή».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments