....

ΝΑΤΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το ΝΑΤΟ δημοσίευσε βίντεο με την ελληνική πολεμική αεροπορία να πραγματοποιεί περιπολία στον ουρανό πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία.

 

Τον Νοέμβριο του 2021, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε την ευθύνη για τη διασφάλιση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας υπό την ομπρέλα της αποστολής Air Policing του ΝΑΤΟ. Η Βόρεια Μακεδονία είναι το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς εντάχθηκε στις 27 Μαρτίου 2020.

 

Η εναέρια αστυνόμευση είναι μια δραστηριότητα σε καιρό ειρήνης που διασφαλίζει τον εναέριο χώρο πάνω και κοντά στους συμμάχους του ΝΑΤΟ 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, εξασφαλίζοντας ασφαλή και προβλέψιμη συμπεριφορά. Όταν η πολιτική ή η στρατιωτική εναέρια κυκλοφορία συμπεριφέρεται μη ασφαλώς - για παράδειγμα, μη ανταποκρινόμενη στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να στείλουν αεροσκάφη για να ερευνήσουν και να επαληθεύσουν την κυκλοφορία. Ορισμένοι Σύμμαχοι δεν διαθέτουν υπερηχητικά αεροσκάφη ικανά να εκτελούν αναχαιτίσεις, οπότε άλλοι αναλαμβάνουν να καλύψουν τους ουρανούς τους, είτε σε μόνιμη είτε σε εκ περιτροπής βάση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments