....

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 
 

Για πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», σύμφωνα με τα οποία «ανάμεσα στους παρακολουθούμενους ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας – με παγίδευση του τηλεφώνου που προσδιορίζεται πριν από ένα χρόνο – μέσω ύποπτου SMS».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «Η παρακολούθηση Δένδια και πώς τα “δεδομένα” έφταναν στο Μαξίμου», επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, την οποία αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα η εφημερίδα Documento, ο Νίκος Δένδιας «στη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 – 2014 είχε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια άλλης εταιρείας του Λαβράνου να εγκαταστήσει το κωδικοποιημένο σύστημα επικοινωνιών Sepura (διάδοχο του ολυμπιακού συστήματος επικοινωνιών Tetra) με το τρικ "δωρεάς" από ανύπαρκτη εταιρεία».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλές διπλωματικές αντιπροσωπείες και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών από Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή κ.λπ., διότι «ο κ. Δένδιας είχε σειρά επαφών με σημαντικούς ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες και το εν λόγω παράνομο λογισμικό που φαίνεται να είχε σταλεί στο κινητό του θα μπορούσε να καταγράψει και τις σημαντικές μυστικές συνομιλίες τους στον χώρο των συναντήσεών τους. Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές, ήδη ξένες υπηρεσίες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τους αποστολείς του Predator στο κινητό του κ. Δένδια και όχι μόνο».

Μέχρι στιγμής, ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει στο νέο δημοσίευμα, ενώ μετά το δημοσίευμα του Documento, την περασμένη Κυριακή, χωρίς να το διαψεύσει, είχε δηλώσει μέσω πηγών ότι «είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών». Οι ίδιες πηγές τότε υποστήριζαν ότι «η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επικίνδυνος για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης

Σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναρωτιέται ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ, «που επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών κου Δένδια από το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο sms, στο κινητό του περίπου πριν από έναν χρόνο».

Και τονίζει:

«Θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις»;

Και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και ανεξαρτήτως των εσωκομματικών ή προσωπικών διαφόρων εντός της κυβέρνησης, η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια. Και ο κος Μητσοτάκης είναι ένοχος και εξαιρετικά επικίνδυνος για να κυβερνά τη χώρα».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε Predator πριν έναν χρόνο, θύμα του παρακράτους του Μαξίμου - Επικίνδυνος για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης»

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το εύρος των προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το καθεστώς Μητσοτάκη συνεχίζονται για δεύτερη Κυριακή από την εφημερίδα Documento.

Ωστόσο, αυτήν την Κυριακή ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, που επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών κου Δένδια από το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο sms, στο κινητό του περίπου πριν από έναν χρόνο.

Αναρωτιόμαστε αν ο κος Μητσοτάκης θα επαναλάβει με την ίδια ένταση τις επιθέσεις που εξαπέλυσε πριν από μια βδομάδα στην εφημερίδα Documento και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις.

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και ανεξαρτήτως των εσωκομματικών ή προσωπικών διαφόρων εντός της κυβέρνησης, η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια.

Και ο κος Μητσοτάκης είναι ένοχος και εξαιρετικά επικίνδυνος για να κυβερνά τη χώρα.

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/366759_nea-stoiheia-gia-para...

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments