....

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΡΑΝΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;


Στο Δημοτικό συμβούλιο της 20/10/21 υπερψηφίστηκε – και από τον ίδιο τον Δήμαρχο και την παράταξή του – η πρόταση της Ενωτικής Δράσης για το μέγιστο θέμα του Νοσοκομείου Έδεσσας. Συγκεκριμένα προτείναμε τη συγκρότηση επιτροπής ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, με σκοπό τη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε, δίνοντας μια εικόνα σύσσωμης της Εδεσσαϊκής κοινωνίας, να ασκηθεί πίεση για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Αν δεν υπήρχε αποτέλεσμα από αυτήν τη συνάντηση, μέρος της ίδιας πρότασης ήταν να γίνει μαζική κινητοποίηση όλων των πολιτών υπό την αιγίδα του Δήμου, με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων και με την μέγιστη δυνατή προβολή της σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να ασκηθεί πίεση. ΑΥΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ και τα ψήφισε ο Δήμαρχος και η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο της 20/10/21.  
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
Στις 25/10/21 – 5 ημέρες μετά που υπερψήφισε τα παραπάνω – πήγε …..ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην Αθήνα και συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας! Και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ως όφειλε, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σε ερώτησή μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, δεν απάντησε.
Σε άλλη ερώτησή μας σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει από δω και πέρα, μιας που η κατάσταση στο νοσοκομείο χειροτερεύει, και πάλι δεν απάντησε….
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς ρωτάμε δημόσια μιας και δεν πήραμε απαντήσεις στο καθ ύλην αρμόδιο όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο:
Μέχρι πότε θα παραμένουμε απλοί θεατές αυτής της κατάστασης κ. Δήμαρχε; Είστε ο πρώτος πολίτης αυτού του Δήμου και έχετε υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους να προχωρήσετε άμεσα, σε συνεννόηση με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, σε ενέργειες που θα κινητοποιήσουν  πολίτες, φορείς, τον ιατρικό σύλλογο για να συνδράμουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε να σταματήσει όσο το δυνατόν αυτή η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο μας. Αλλιώς σημαίνει ότι αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα τις καταδικαστικές για τον τόπο αποφάσεις άλλων, με τους οποίους φαίνεται ότι δεν θέλετε να συγκρουσθείτε, για λόγους που εσείς μόνο γνωρίζετε.
Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ο επικεφαλής Αντώνης Ρυσάφης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments