....

Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ "ΔΙΝΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ" [PHOTOS]

Παπούτσι από τον τόπο του προτιμά ο Εδεσσαϊκός, ενώ ρόλο… παιδονόμου και εκπαιδευτή έχει αναλάβει ο Βάιος Στεργιόπουλος (μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Πασχαλίδη, που προπονεί και τους γκολκίπερ) φέτος για την ιστορική ομάδα της Μακεδονίας, σχεδόν για το μισό ρόστερ! 

Πολύ μεγάλο ποσοστό του «πράσινου» δυναμικού αποτελείται από γηγενείς παίκτες και νεαρούς, κάτω των 20. 

Αρκετοί μάλιστα είναι… ανήλικοι (γεννηθέντες 2004 και 2005), παίζοντας στην περσινή Κ17 των «τριαινοφόρων», τους οποίους γνωρίζει άριστα από τη συνεργασία τους ο πρώτος κόουτς των Εδεσσαίων φέτος (ήταν στους Νέους πριν το καλοκαίρι). 

Παίκτες άκρως ελπιδοφόροι και πρωτοεμφανιζόμενοι στα δύσβατα και άγνωστα για αυτούς μονοπάτια της Γ΄ Εθνικής.

 



Ο Στεργιόπουλος, που έχει μεγάλη εμπειρία από τμήματα υποδομής, τους έριξε στα… βαθιά σταδιακά, δίπλα σε έμπειρες και καταξιωμένες μονάδες που διαθέτει η ομάδα της Πέλλας (δεν έχει πάνω από 11-12 «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες στο ρόστερ), και εκείνοι ανταποκρίνονται. 

Δίνουν λύσεις είτε ως αλλαγή, είτε ενίοτε και ως βασικοί, έχοντας και αυτοί μερίδιο στο αρκετά καλό ξεκίνημα, βάσει οικονομικών δυσκολιών, ιδιαίτερων συνθηκών, νεανικού ρόστερ και χαμηλού μπάτζετ για τον ιστορικό Εδεσσαϊκό (νίκες με Θερμαϊκό-Πλαγιά, ισοπαλία στη δύσκολη έδρα των Κουφαλίων και μόνη ήττα στα Γιαννιτσά). 

 



«Παιδιά» που φέτος ωριμάζουν, μεγαλώνουν απότομα ποδοσφαιρικά, «σφυριλατούνται» μέσα από τις ευκαιρίες, «κατεργάζονται» ποδοσφαιρικά από το τεχνικό τιμ και γίνονται… άντρες στο χορτάρι, ισότιμοι με τους πιο έμπειρους συμπαίκτες τους. 

Μαθαίνοντας να διαχειρίζονται την πίεση, τις συνθήκες ανταγωνισμού και το δεδομένο βάρος της φανέλας με την τρίαινα. 

Ένα μεγάλο παράπλευρο κέρδος, για ένα μελλοντικό «κορμό» γηγενών παικτών στους «πράσινους», κάτι που μπορεί να αποτελέσει… χρυσορυχείο. 

 


Όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους όπως φαίνεται φέτος, που μπορούν να αξιοποιήσουν και να αρπάξουν από τα μαλλιά, αν προκύψουν «λαβράκια», με ποιότητα, ταλέντο και ικανότητα, εκτός από τη δεδομένη φιλοδοξία και δίψα για διακρίσεις, σε μια παραδοσιακή δύναμη του νομού.

 



ΟΙ 7 «ΝΕΟΙ ΗΡΩΕΣ», ΠΟΙΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ

Στα νεαρά παιδιά που ήδη τις πρώτες 4 αγωνιστικές πήραν το «βάπτισμα πυρός» στη Γ΄ Εθνική συναντάμε τους μέσους, Ηλία Βύρο, Μάριο Μίσκο και τον αριστερό μπακ, Δημήτρη Κεραμιδά. 

Όλοι Εδεσσαίοι, που έπαιζαν πέρυσι στην Κ17 με προπονητή τον Στεργιόπουλο και έχουν κάνει ντεμπούτο ως αλλαγή σε εθνικές κατηγορίες φέτος. 

Πρεμιέρα στη Γ΄ Εθνική έκαναν και ακόμα δυο παίκτες κάτω των 20, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή, ο χαφ, Γιώργος Χατζηγεωργίου (από τη γειτονική Σκύδρα και μάλιστα ως βασικός) και ο επίσης μέσος, Γιώργος Κατικαρίδης, με καταγωγή από το γειτονικό Ριζάρι (ήρθε από τον τοπικό Ορφέα). 

Επίσης, ως αλλαγή έπαιξαν ακόμα δυο Εδεσσαίοι, οι εξτρέμ, Λευτέρης Ροδοβίτης (ήρθε από την Ελπίδα) και Γιάννης Μυλωνάς (τοπικά Ροδόπης, στη Δόξα Γρατινής). 

 



Τη δική τους σειρά περιμένουν και άλλοι παίκτες από την ακαδημία των Εδεσσαίων, που μπαίνουν ήδη αποστολή, όπως οι στόπερ Φίλιππος Κόλεφ (γιος της παλιάς δόξας της ομάδας, του Βούλγαρου, Κρίστο), Σταύρος Παρθενόπουλος, ο κεντρικός χαφ, Καρυοφύλλης Δέλλιος και ο επιθετικός, Νίκος Κουρκουλούκης. Καταγωγή εντός Πέλλας έχουν και οι νεοαποκτηθέντες, Παύλος Ερυθρόπουλος (τερματοφύλακας) και Αλέξανδρος Χατζηπαναγιωτίδης (Εδεσσαίος εξτρέμ), που περιμένουν υπομονετικά επίσης τη δική τους σειρά, ενώ στο ρόστερ συναντάμε και αρκετούς νεαρούς από πέρυσι, που επίσης θεωρείται ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αξιοποιηθούν στην πορεία (κάποιοι έπαιξαν ελάχιστα και την προηγούμενη χρονιά). 

 



Οπως οι τερματοφύλακες, Παπαγεωργίου-Βαλαβάνης, αλλά και οι Τσελέπης, Φουδούλης, Τσιτσάγκας κ.α. Σχεδόν μια… 18άδα ντόπιων και νεαρών παικτών (βεβαίως στο δυναμικό υπάρχουν και Εδεσσαίοι με μεγαλύτερη εμπειρία, όπως ο Πούπης, ο Μαυρόπουλος, αλλά και άλλοι με καταγωγή εντός νομού, όπως οι Κυζιρίδης, Καραδήμος, Αβραμίδης, Στογιαννίδης)! 

 



Εξαιρέσεις για παίκτες εκτός Πέλλας αποτελούν μόνο οι Ηλιόπουλος (Φλωρινιώτης γκολκίπερ), Στίκος (Κατερινιώτης πλάγιος μπακ), Μωυσίδης (Θεσσαλονικιός στόπερ, που όμως διαμένει μόνιμα στην Έδεσσα για οικογενειακούς λόγους), Παπουτσίδης (Κοζανίτης μέσος), αλλά και οι Ημαθιώτες, Νίκος Τζημογιάννης (στόπερ) και Αργύρης Τούφας (αμυντικός χαφ). 

 



ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΕΛΕΠΗΣ

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε πάντως ο Μάριος Τσελέπης. 

Ο 18ρονος κεντρικός χαφ είχε σταθεί άτυχος, με ρήξη χιαστού, αλλά όλα πήγαν καλά στην επέμβαση και πλέον μετρά αντίστροφα για να γυρίσει στη δράση σε περίπου μισό χρόνο, έχοντας τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση. 

 


Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει μια μεταγραφή της τελευταίας στιγμής ως την Παρασκευή, όταν λήγει η σχετική διορία, ενώ σειρά έχει η δύσκολη έξοδος της Κυριακής κόντρα στον Μακεδονικό.

 



 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments