....

«O ΕΒΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ -ΜΙΧΑΛΗ ΡΕΠΠΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, Σάββατο 5/04, 21.00


 

 Στα Γιαννιτσά το Κλιμάκιο Μακεδονίας– Θράκης με την παράσταση

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, που ήδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας, θα βρίσκεται στα Γιαννιτσά, το Σάββατο 5/04/2014, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Η περιοδεία του Κλιμακίου του ΚΘΒΕ 2013-2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Βούρου

Το έργο «Ο Έβρος απέναντι» ανέβηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ τον Νοέμβριο του 2013 και απέδειξε ότι ο Έλληνας θεατής ψάχνει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μονοπάτια επαφής με τον αγωγό της ψυχής του.

Με γνώμονα λοιπόν τα φαινόμενα που τελευταία εμφανίστηκαν στην κοινωνία μας όπως είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία, αποφάσισα να αναζητήσω ένα έργο που θα καταδείξει το πρόβλημα, ταυτόχρονα να γεννήσει την απορία «πόσο ρατσιστές τελικά μπορεί να είμαστε βαθιά μέσα μας όλοι» και τελικά να μας λυτρώσει από τους φόβους μας.

Η αναζήτηση κράτησε ελάχιστα, όταν το μυαλό μου σκάλωσε στο δίδυμο Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα, τους συγγραφείς του «έργου-μάθημα» των ενδόμυχων φόβων και των ενοχικών μας συνδρόμων. Η επιλογή μου δικαιώθηκε από το ίδιο το φιλοθεάμον κοινό, που για περίπου 2 μήνες γέμιζε το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Το έργο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ταξιδέψει στον τόπο του… Πρέπει να ανέβει σε θεατρικές σκηνές της Βορείου Ελλάδος, που διατηρεί ακόμη νωπή τη «μυρωδιά» της μετανάστευσης. Στους ανθρώπους που κοιμούνται και ξυπνούν δίπλα στο ποτάμι χωρίς να ψάχνουν ποια είναι η καλή πλευρά.

Το έργο κάνει περιοδεία στο πλαίσιο του θεσμού «Κλιμάκιο Μακεδονίας- Θράκης». Έναν θεσμό τον οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε ενεργά όλοι μας διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα σύνορα του.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Πληροφορίες, προπώληση εισιτηρίων, στο τηλ. 2382084381 (κα Βάσω Πασσαλή).

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments