....

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΤΑ «ΕΒΑΛΕ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ -«ΠΕΘΑΝΕ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ»

 

 

Με τον διακεκριμένο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ τα «έβαλε» ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλος. 

Συγκεκριμένα, στο πασχαλινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος  αναφέρθηκε στον επιστήμονα, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν περίπου από ένα μήνα. 

Επισημαίνοντας πως ο Στίβεν Χόκιγνκ «έσβησε» θαμπωμένος από τα επιτεύγματά του, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία, ο Μητροπολίτης πρόσθεσε πως ο ίδιος ξεχνούσε πως ότι όλοι εμείς υπάρχουμε επειδή υπάρχει ο Θεός. 

Αναλυτικά στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες γράφει : «Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

 Να σημειωθεί πως ο αστροφυσικός είχε δηλώσει και δημοσίως πως ήταν άθεος 

Συγκεκριμένα, γι΄αυτό είχε μιλήσει στο φεστιβάλ Starmus στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά λέγοντας: 

«Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments