..

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΜΠΕΤΕΛ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ «ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ»

Ο 40χρονος Ξαβιέ Μπετέλ, και ο αρχιτέκτονας Γκοτιέ Ντεστενέ, είχαν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ήδη από το 2010.
Λίγους μήνες μετά την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στο Λουξεμβούργο, ο πρωθυπουργός της χώρας Ξαβιέ Μπετέλ κάνει χρήση του νόμου και παντρεύεται τον σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ.

Γάμος χωρίς επιδείξεις
Την είδηση για τον γάμο, που θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες καθώς ο πρωθυπουργός του μικρού δουκάτου δεν επιθυμεί να δώσει δημοσιότητα σε ένα τέτοιο ζήτημα. «Δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη της προσωπικής του ζωής και απέρριψε το αίτημα εφημερίδων που επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή διασημοτήτων να καλύψουν την τελετή» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ωστόσο ότι ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Ο 42χρονος Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος είχε σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μιλάει καλά ελληνικά, είχε συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον Βέλγο σύντροφό του ήδη από το 2010. Η πρόταση γάμου έγινε από από τον Ντεστενέ τον Αύγουστο του 2014, δηλαδή 5 μήνες πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος στο Δουκάτο. Ο Μπετέλ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο τρίτος πρωθυπουργός στην Ευρώπη μετά την Τζοάνα Σιγκουροαρντότιρ της Ισλανδίας και τον Ελιο ντι Ρούπο του Βελγίου. Ωστόσο από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο μοναδικός gay ηγέτης στον κόσμο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments