....

Ο ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ «ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ»

Ξεχάστε τους αστεροειδείς που θα πέσουν στη Γη την ημέρα της κρίσης ή τις εκρήξεις των ηφαιστείων, ο Βρετανός φυσικός,

Στίβεν Χοκινγκ προειδοποιεί ότι αυτή τη στιγμή δεχόμαστε μία πιο άμεση απειλή και προέρχεται από την ίδια μας τη συμπεριφορά.

«Το σημείο που αποτυγχάνει η ανθρωπότητα και θα ήθελα περισσότερο να διορθώσω είναι η επιθετική συμπεριφορά», είπε ο Στίβεν Χόκινγκ στην Independent. «Μπορεί αυτό το χαρακτηριστικό να έδινε ένα προβάδισμα την εποχή των σπηλαίων, αφού βοηθούσε τον άνθρωπο να βρει φαγητό, να διεκδικήσει την περιοχή του ή το σύντροφό του, αλλά στις μέρες μας απειλεί να μας καταστρέψει όλους».

Όταν ρωτήθηκε ο Χόκινγκ, ποιο ανθρώπινο χαρακτηριστικό θα ήθελε να εξαλείψει και ποιο να ενισχύσει, εκείνος διάλεξε την επιθετικότητα και προειδοποίησε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα ήταν και το τέλος του πολιτισμού και, πιθανότατα, ολόκληρου του ανθρώπινου είδους. «Πρέπει να αντικαταστήσουμε την επιθετικότητα με την ενσυναίσθηση, δηλαδή να νοιαζόμαστε περισσότερο για τους γύρω μας και να μπορούμε να μπούμε στη θέση τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στο διάστημα και ο αποικισμός σε άλλους πλανήτες εξασφαλίζει τη μελλοντική μας επιβίωση».

«Στέλνοντας ανθρώπους στο φεγγάρι θα αλλάξει το μέλλον της ανθρώπινης φυλής, με τέτοιο τρόπο που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε ακόμα να τον κατανοήσουμε», ανέφερε.

 

http://www.huffingtonpost.gr

Σχόλια - Facebook Comments