....

ΟΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ [PHOTOS]

 

 

Στους γιορταστικούς ρυθμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κινείται πλέον  o Δήμος Σκύδρας, όπως κι όλη η χώρα.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας, απέναντι του Δημαρχείου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, σηματοδότησε την έναρξη των επίσημων γιορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σκύδρας.

Η φάτνη με την αναπαράσταση της γέννησης του Σωτήρα, οι μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής, τα φανταχτερά βεγγαλικά, ο Άγιος Βασίλης που έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και στη συνέχεια υποδεχόταν τα παιδιά μοιράζοντας δώρα, τα περίπτερα των Συλλόγων και των Σχολείων, το λούνα παρκ, οι λάμψεις από τις φωτογραφίσεις των κινητών, τα παραδοσιακά ποτά και εδέσματα, τα χαμόγελα, η ανταλλαγή ευχών, η ευχάριστη διάθεση όλων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων.

Ακολούθησε, την Κυριακή 16/12/2019, η παρουσίαση του μουσικού προγράμματος με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από τον Γιώργο Γαϊτάνη και  τους συνεργάτες του.

Η Δευτέρα 17/12/2019 ήταν κυριολεκτικά η ημέρα των παιδιών. Παιχνίδια με τους εμψυχωτές, φωτογραφίες με τα ξωτικά και τον Άγιο Βασίλη, ζωγραφική προσώπου, (από την πρώτη φυσικά ημέρα), μουσική και χορός πρόσφεραν χαρά και διασκέδαση στα παιδιά που κατέκλυσαν την πλατεία με τη ζωηρή και ευχάριστη παρουσία και συμμετοχή τους στα δρώμενα.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου από την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων μετά το καλωσόρισμα των μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας, έδωσε κι αντάλλαξε ευχές με τους συμπολίτες μας. Τόνισε ότι στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε επιλέγουμε, θέλουμε και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σ΄όλους ους συμπολίτες μας. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος μας ετοίμασε για 6η συνεχόμενη χρονιά ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με πολλή αγάπη και την πολύτιμη προσφορά των Συλλόγων. Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στις γιορτές κι επειδή έχουμε περάσει τις εξετάσεις της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης  καταθέτουμε  την ψυχή και την αγάπη μας στηρίζοντας τους συνδημότες μας  με το να συνεισφέρουμε στο «Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι για όλους» συγκεντρώνοντας είδη για να μοιραστούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Η Δήμαρχος υπενθύμισε, ακόμη, την εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Σκύδρας ανήμερα της γιορτής του πολιούχου  της  Σκύδρας, Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο πλαίσιο της οποίας βραβεύονται στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας οι επιτυχόντες στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που αποφοίτησαν τη σχολική χρονιά 2018-19.

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων: την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Μαρία Γιακαμόζη, τον Πρόεδρο του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Στέλιο Σουρουτζίδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη, τους Συλλόγους του Δήμου μας, τη Φιλαρμονική μας, το 1ο  και 2ο Νηπιαγωγείο και τη βοήθεια που παρέχει πουλώντας κατασκευές για τη στήριξη του Συλλόγου ΑμεΑ Σκύδρας «η Αλληλεγγύη» και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Σκύδρας, το Σύλλογο Σαφραμπολιτών Σκύδρας που μέσω της διακόσμησης του περιπτέρου του μας μεταφέρει στα Χριστούγεννα μιας άλλης, πιο αγνής εποχής, τη νέα Εθελοντική ομάδα του Δήμου μας «Στηρί-Ζω» , όλες κι όλους για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Η Δήμαρχος Σκύδρας με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα παιδιά επισήμανε πως   δεν μπορεί να συγκριθεί κάτι με τα παιδικά χαμόγελα.    

Αναφέρθηκε στη σημασία της κατάθεσης των Ευχών που συγκεντρώνονται στο Σπίτι της Αγάπης στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για τα παιδιά του ογκολογικού κέντρου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Επιπλέον, υπογράμμισε το γεγονός ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη ζωγραφική προσώπου των παιδιών σ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφερθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αξίζει, βεβαίως, ν΄αναφερθεί ότι την πλατεία Ελευθερίας στολίζει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου με τον εκπαιδευτικό τους Λεωνίδα Γκέλο, μια αναπαράσταση ενός ορεινού χωριού σε χριστουγεννιάτικο τοπίο που απέσπασε τα συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής κι όλων των επισκεπτών.

Σημείωσε, επιπρόσθετα ότι το βράδυ της Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 είμαστε όλοι προσκεκλημένοι για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με μουσική, χορό, βασιλοπιτάκια, εδέσματα, ελπίδα, αγάπη κι  αισιοδοξία .

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στις Κοινότητες του Δήμου μας.

Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν,ευτυχισμένο το νέο έτος 2020 με υγεία, ευλογία, ειρήνη, προσφορά, αλληλοσεβασμό και προκοπή για όλους!

1-1JPG 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 2019-12-17-060238 14 15 16

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments