....

ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ «ΕΝ ΕΝΕΡΓΟ» ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΝΤΡΑ

Μια μικροπολιτική συμπεριφορά περιφέρεται σήμερα σε βάρος του συνδυασμού μας στα μέσα ηλεκτρονικής

δικτύωσης του Νομού. Δεν είναι βέβαια μυστικό ότι ο Γιάννης Σόντρας, από το τέλος της δημαρχιακής του θητείας του Ιωάννη έχει εμπλακεί σε σειρά δικαστικών αγώνων προκειμένου να καταπέσει ο άδικος σε βάρος του καταλογισμός ευθυνών για δήθεν τρύπα πολλών εκατομμυρίων στα οικονομικά του Δήμου, που οι γνωστοί - άγνωστοι μερίμνησαν με ζέση να υποστεί με απώτερο στόχο την πολιτική του εξόντωση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Σόντρας διεκδικεί με προσφυγή του στο ΣτΕ να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή 4 μηνών αργίας που του επέβαλε ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητώντας ταυτόχρονα την αναστολή της. Την απόρριψη αυτού του αιτήματος αναστολής από την Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ εμφανίζει ο συντάκτης σημειώματος ως ουσιώδη τάχα εξέλιξη της δίκης, που προδικάζει τη σε βάρος του έκβασή της. Παραλείπει φυσικά να σημειώσει ότι η 56/2014 απόφαση πανομοιότυπη με δεκάδες άλλες (άλλωστε εκδόθηκε την ίδια την ημέρα της συνεδρίασης) απορρίπτει το αίτημα αναστολής για αποκλειστικά τυπικούς λόγους, επειδή θεωρεί παγίως ότι η βλάβη που επικαλείται ο Γιάννης Σόντρας θα διορθωθεί με την ενδεχόμενη δικαστική του νίκη, χωρίς να κρίνει καθόλου την ουσία της υπόθεσης. Όπως άλλωστε παρακάμπτει το γεγονός ότι ήδη το Συμβούλιο, που πρότεινε την αργία, δεν του καταλόγισε την αρχική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο συντάκτης, αλλά παράλειψη εποπτείας από αμέλεια. Στόχος του σημειώματος ωστόσο δεν είναι αυτή τη φορά το πρόσωπό του Γιάννη Σόντρα. Και επειδή πολλοί αναπαράγουν το εν λόγω δημοσίευμα, έχοντας πλήρη άγνοια, δεν μπορώ να σιωπήσω και να τους αφήσω στην ευτυχία του θορύβου που προσπαθούν να δημιουργήσουν, πανικόβλητοι γιατί δεν έχουν άλλα επιχειρήματα ….. .
Στόχος είναι η παράταξη ... και η πάση θυσία αποτροπή της επικράτησής της στις εκλογές της Κυριακής. Επιχειρεί λοιπόν ο συντάκτης να θορυβήσει τους ψηφοφόρους του συνδυασμού και να κλονίσει την εμπιστοσύνη τους διαδίδοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι άλλο πρόσωπο θα εκλέξουν δήμαρχο, και άλλος θα αναλάβει επειδή λόγω της αργίας που επιβλήθηκε στον Γιάννη Σόντρα, μετά και την απόρριψη της αναστολής, τάχα δεν θα μπορεί νομίμως να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα την προκαθορισμένη ημερομηνία της 1ης Σεπτεμβρίου.
Αυτό είναι απόλυτα ανακριβές και δόλια παραπλανητικό.
Κατ΄αρχάς η αργία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κώλυμα να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος. Δεύτερον και κυριότερο όμως, η αργία που επιβλήθηκε, ανεστάλη αυτόματα με την άσκηση της προσφυγής του Γιάννη Σόντρα κατ' αυτής, μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών. Η απόρριψη του αιτήματος αναστολής, για καθαρά τυπικούς λόγους, είχε ως αυτόματη συνέπεια την αποδέσμευση της ισχύος της πειθαρχικής απόφασης του Γ.Γ., η οποία ούτως έχει προ πολλού κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους. Επομένως, με δεδομένο ότι η απόφαση εκδόθηκε ήδη από τις 19 Μαρτίου, ο γνωρίζων αριθμητική μπορεί από μόνος του να αντιληφθεί εύκολα ότι, ακόμη και αν η δίκη της ουσίας δεν δικαίωνε τον Γιάνννη Σόντρα-ενώ κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι αυτό-, η τετράμηνη ποινή της αργίας θα έχει εκπνεύσει πολύ πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Νομίζω λοιπόν ότι ακόμη και οι ανάλατες μικρότητες του συντάκτη “Αυτό έχει ένα ηθικό προβληματάκι, δεν νομίζετε;” δεν είναι παρά θράσος και υποκρισία.
Μετά το εν λόγω δημοσίευμα είμαι σίγουρος ότι ο Γιάνννης Σόντρας, ότι προσπάθεια και να κάνουν κάποιοι, θα ηγηθεί προσωπικά με περηφάνια του συνδυασμού μας για τη Νίκη αλλά και για την Αλήθεια και πάνω απ' όλα για την αξιοπρέπεια του Δήμο, ρε γαμώτο! Γιατί ότι βλέπω, ότι πατάω, ότι αγγίζω στον Δήμο μας έγινε απ’ αυτόν, ενώ οι άλλοι δεν μπορούν ούτε καν να το συντηρήσουν και για τον λόγο αυτό, πανικόβλητοι από την αδυναμία τους, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν.
Την 1η Σεπτεμβρίου ο νικηφόρος συνδυασμός μας θα αναλαμβάνει με υπευθυνότητα τα ηνία του Δήμου, και ο Γιάννης Σόντρας θα ορκίζεται δήμαρχος Εδεσσαίων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments