....

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Αλεξανδρής Πέτρος

Τις αποδόσεις, την ασφαλιζόμενη αξία και το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς που θα πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες ανά καλλιέργεια για το 2014 προσδιορίζει με απόφασή του ο ΕΛΓΑ.

Με την απόφαση αλλάζουν και τα έντυπα της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής, που υποβάλλονται στον ΕΛΓΑ.

Στο παράρτημα ΙΙΙ της σχετικής απόφασης, που τροποποιείται, περιλαμβάνει τους πίνακες με όλες τις καλλιέργειες και τα είδη ζώων. Παράλληλα, αλλάζουν και τα έντυπα της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής, που υποβάλλονται κάθε χρόνο στον ΕΛΓΑ, καθώς και της Εξουσιοδότησης προς τον οργανισμό, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θέλει να παρακρατείται η εισφορά από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροποποιητική απόφαση, εάν κατά την εξέταση των ιστορικών αρχείων της Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραγωγοί που δηλώνουν πολυετείς −μόνιμες καλλιέργειες/ζωικό κεφάλαιο κάποιο έτος και στη συνέχεια δεν τις/το δηλώνουν ή και αντίστροφα, τότε πραγματοποιείται έλεγχος και εφόσον διαπιστωθεί ότι η εκμετάλλευση είναι παραγωγική και ανήκει στον ίδιο παραγωγό, αποστέλλεται έγγραφο με το οποίο ενημερώνεται ο παραγωγός ότι, από ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι έχει στην κατοχή του εκμεταλλεύσεις οι οποίες δεν δηλώθηκαν ή δεν δηλώθηκαν ορθώς και για τις οποίες πρέπει να καταβληθεί η αντίστοιχη εισφορά. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η αντίστοιχη εισφορά τότε ο παραγωγός δεν θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος για το έτος αυτό, με συνέπεια να μην μπορεί να καταβληθεί η αντίστοιχη αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς στο τρέχον έτος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου».

Βρείτε τους σχετικούς πίνακες στη σχετική Τροποποιητική απόφαση για την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ του 2014.pdf

http://www.agronews.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments