....

ΟΙ TOP 30 ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της χώρας μας βρίσκεται στην Κεφαλονιά και όχι, δεν είναι ο πολυθρύλητος Μύρτος.

Για το μυστηριώδες Ξι ο λόγος, με την πορτοκαλί άμμο και το αινιγματικό όνομα. Ξι λοιπόν γιατί ο όρμος που φιλοξενεί την παραλία μοιάζει με το γράμμα του ελληνικού αλφάβητου όταν τον δεις από ψηλά.

ΤΑΞΙΔΙTOP 30 ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας


Αν δεν είναι ιδιαίτερο το περιβόητο κερκυραϊκό «Κανάλι της Αγάπης», τότε η έννοια έχασε πλήρως τη σημασία της!

Το Σιδάρι αφήνει χωρίς λόγια τον ταξιδιώτη με την παράξενη γεωμορφολογία του, εκεί που η θάλασσα αψηφά αυθάδικα τα βράχια δηλαδή δημιουργώντας κολπίσκους με ιδιόμορφα σχήματα.

1_480125551

Και μεγάλος πρωταγωνιστής όλων τους είναι το περίφημο «Canal d’ Amour», το φυσικό αυτό πέρασμα που ο θρύλος θέλει όποιον το διασχίζει κολυμπώντας να συναντά σύντομα τον έρωτα της ζωής του. Ή αν κολυμπήσει με το άλλο του μισό, να παραμένει ισοβίως στο πλευρό του.

2_477662779

Οι τρεις αμμώδεις παραλίες ήταν μάλιστα γνωστές και στους πρώτους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς εδώ έχει εντοπιστεί ο πρώτος οικισμός του νησιού, ήδη από τη Νεολιθική Εποχή. Η φύση στάθηκε πολύ γενναιόδωρη σε όλη την Κέρκυρα, μόνο που εδώ τα έδωσε κυριολεκτικά όλα, φτιάχνοντας μια παραλία που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ακόμα και τα φιόρδ των βόρειων λαών της Ευρώπης.

3_130953002

Οι απόκρημνοι βράχοι και τα δαντελωτά ανοίγματα υποκλίνονται ευλαβικά στο Κανάλι της Αγάπης, το κερκυραϊκό καμάρι που ανάγκασε νερό και αέρα να σμιλεύουν το τοπίο για χιλιετίες και χιλιετίες. Και το αποτέλεσμα είναι αυτή η ιδιοσυγκρασιακή «διώρυγα» που μαγεύει τον παραθεριστή, καλώντας τον να χαλαρώσει με το εκθαμβωτικό του τοπίου ή να δραστηριοποιηθεί εξερευνώντας τις σπηλιές κατά μήκος του καναλιού.

4_495627346

Γιατί να πας: για τον έρωτα, αν μη τι άλλο! Αλλά και για το κιτρινωπό χρώμα του νερού που χαρίζουν οι πορώδεις βράχοι. Και το αιθέριο του όλου πράγματος φυσικά, αυτό το αριστούργημα της Μητέρας Φύσης. Άντε να το ξαναβρείς αυτό…

2_302682998

Όχι μακριά από το Ληξούρι θα βρει ο ταξιδιώτης την παραλία με το πιο ιδιαίτερο ίσως χρώμα αμμουδιάς, καθώς διατρέχει όλο το φάσμα από το πορτοκαλί ως και το βαθύ κεραμιδί, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις διαθέσεις του ήλιου. Ακόμα και κατακόκκινη θα ορκιστείς πως την είδες εκεί κοντά στο ηλιοβασίλεμα.

1_487847320

Το απροσδόκητο τοπίο είναι μια ευγενική χορηγία του αργίλου που ενυπάρχει σε αφθονία εδώ, χαρίζοντας έναν σχεδόν απόκοσμο χρωματισμό που σε μαγεύει από το πρώτο συναπάντημα.

4_298553441

Απάνεμο και ρηχό, το Ξι προσφέρει κολύμπι με τις ώρες και οργάνωση, αλλά και θαλάσσια σπορ. Την παράσταση κλέβει φυσικά η κόκκινη πανδαισία της άμμου, καθώς αυτή η πλαζ παραμένει εξόχως ιδιάζουσα τόσο για την Κεφαλονιά όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα και μεγάλα ταξιδιωτικά περιοδικά του εξωτερικού έσπευσαν να την περιλάβουν στις πιο παράξενες του κόσμου, καθώς οι χρωματικές αντιθέσεις της δεν είναι ακριβώς συχνές…

3_1086797249

Γιατί να πας: για το δωρεάν σπα που προσφέρει η αργιλώδης αμμουδιά! Σύσφιξη του δέρματος και περιποίηση με τη σφραγίδα της φύσης δηλαδή, μιας φύσης που έκανε θαύματα εδώ σε όρους φυσικού κάλλους.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments