....

OΜΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (VIDEO+PHOTO)

Με πάθος, με πιγμή η κεντρική ομιλία της υποψήφιας Ραχήλ Αλεξανδρίδου με το ΠΑΣΟΚ.

Εχθές Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 μ. μ. πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Σκύδρας η προεκλογική ομιλία της Ραχήλ Αλεξανδρίδου.

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε με νέους και παλιούς φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Περευρέθηκαν στην ομιλία ο συνυποψήφιος από την Αριδαία Παυλίδης Χαράλαμπος, από τα Γιαννιτσά η Μακρίδου Αγάθη, η δήμαρχος της Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου, αρκετοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Αλεξανδρίδου ανέφερε στην ομιλία της ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε πολιτικά βάρη που δεν μας αναλογούσαν.
Πήραμε πρωτοβουλίες όταν οι άλλοι κρύβονταν πίσω μας και πολλά άλλα τα οποία θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και επίσης εάν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε όλη την ομιλία της.

Φίλες και φίλοι,
Πραγματικά απόψε το Πασοκ είναι εδώ και είναι ενωμένο και προχωρά σε μία νέα πορεία και εγγυάται για ακόμα μία φορά τη σταθερότητα της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξης. Στο κάλεσμα της συνείδησης. Στο κάλεσμα της ιστορίας που μας ξαναφέρνει δίπλα σε μνήμες και παρακαταθήκες από το γέρο της Δημοκρατίας, έως τον Ανδρέα.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο προσωπικό μου κάλεσμα. Ευχαριστίες που ξεπερνούν την τυπικότητα της εκδήλωσης , γιατί αγγίζουν ευαισθησίες που σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της χώρας και της παράταξης, μας ενώνουν αληθινά.
Αυτή η σχέση υπόσχομαι να παραμείνει άρρηκτη όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και ότι άλλο μπορεί να μας επιφυλάσσει η ίδια η ζωή.
Ξεκινήσαμε, φίλες και φίλοι, στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, μια συναρπαστική πορεία. Ξεκινήσαμε μια τολμηρή υπέρβαση της σκοτεινής Ελλάδας και συνεχίσαμε ως πραγματική ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική τομή που σφράγισε τον μεταπολιτευτικό κύκλο.
Ξεκινήσαμε σαν ένα ριζοσπαστικό κίνημα εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του τόπου. Με βαθιές ρίζες στους μετεμφυλιακούς δημοκρατικούς αγώνες, σε μια ιστορική στιγμή που η χώρα έβγαινε καθημαγμένη από τη χούντα. Ξεκινήσαμε έχοντας αναφορά σε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των μη προνομιούχων και ιδιαίτερα τη νέα γενιά.
Οικοδομήσαμε βήμα βήμα, μια νέα Ελλάδα. Μία Ελλάδα εθνικά συμφιλιωμένη με δημοκρατική ομαλότητα. Μετατρέψαμε τη χώρα από μία εξαρτημένη περιθωριακή χώρα, σε μία πατρίδα ανεξάρτητη που ανήκει στο λαό και συμμετέχει ισότιμα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Σ' αυτήν τη διαδρομή εμπνευστής και καταλύτης υπήρξε η μοναδική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ένας ηγέτης που εξέφρασε με το γνησιότερο τρόπο τα πιο αδικημένα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Ένας ηγέτης που ονειρεύτηκε δίνοντας νόημα σε τρία κορυφαία αιτήματα:
1) στο αίτημα του εθνικού ριζοσπαστισμού με το η «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»,
2) στο αίτημα του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, δημιουργώντας τη ρωμαλέα μεσαία τάξη,
3) στο αίτημα του πολιτικού ριζοσπαστισμού με την αλλαγή που διαπέρασε το λαό, την κοινωνία, την ίδια την παράταξη.

Όμως, η συνεχής άνοδος του βιοτικού επιπέδου και τα αμετάκλητα κεκτημένα έφεραν λάθη, υπερβολές, ενοχές, αντιφάσεις, νέα προνόμια.

Ταυτόχρονα με τη σταδιακή ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την ένταξη του πασόκ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, άρχισαν οι σκιές.

Οι βαριές ασθένειες του κυβερνητισμού, η διαχείριση της εξουσίας, αποδείχτηκαν μία υπόθεση εξαιρετικά κοστοβόρα, ηθικά, για το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης. Σαράντα χρόνια μετά το πασόκ είναι εδώ, κλονισμένο, χτυπημενο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο, στηρίζοντας τη χώρα το έθνος, το λαό, την κοινωνία. Είναι εδώ ως αυτό που ήταν πάντα. Ο κορμός της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Είναι εδώ ενωμένο, το πασόκ της ευθύνης, της ιστορικής συνείδησης και της προοπτικής.

Είναι γεγονός σήμερα, ότι στη συνείδηση ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας ταυτιζόμαστε πλέον όχι με τις τομές εκτόξευσης από το 81 και μετά, αλλά με τη διαχείριση της μεγάλης κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φίλες και Φίλοι,

Το 2010 το πασόκ βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό ιστορικό δίλλημα. Δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο, δεν έκανε αυτό που ήμασταν συνηθισμένοι να βλέπουμε από τα πολιτικά κόμματα.

Αναλάβαμε πολιτικά βάρη που δεν μας αναλογούσαν. Πήραμε πρωτοβουλίες, όταν άλλοι κρύβονταν πίσω μας, προσπαθώντας να ξεχαστούν οι ευθύνες της Ν.Δ. για την περίοδο 2004-2009, όταν μεγάλωσε και έσκασε η φούσκα της κρίσης.

Αλλά δεν κρύφτηκε μόνο αυτή η περίοδος. Πίσω από τη δική μας ευθύνη, τα δικά μας βάρη, από το δικό μας κόστος ηθικό και συναισθηματικό, κρύφτηκε και η περίοδος της αντιμνημονιακής πολιτικής της νέας δημοκρατίας που έτρεχε στις πλατείες των αγανακτισμένων μαζί με το σύριζα και την ακροδεξιά πριν ανακαλύψει το δρόμο της ευθύνης.

Έναν δρόμο που οδηγεί τη χώρα έξω από την κρίση, στη νέα εποχή, και είναι η εθνική στρατηγική που προτείνουμε και υπηρετούμε.

Το Νοέμβριο του 2011, κάποιοι ζήτησαν εξηγήσεις γιατί συνεργαστήκαμε με τη δεξιά. Η απάντηση είναι ότι δεν συνεργάστηκε κανένα πασόκ με τη δεξιά. Η δεξιά αναγκάστηκε να προσχωρήσει στις στρατηγικές επιλογές μας. Μετά τις εκλογές του 2011 ο Σύριζα αρνήθηκε πεισματικά να μετάσχει στην ευθύνη διακυβέρνησης, που αποτελούσε εντολή του λαού.

Ούτε καν σαν αντιπολίτευση δεν έδωσε συναίνεση ενώ το επέβαλαν οι συνθήκες. Επιμέναμε και επιμένουμε. Μάταια όμως.

Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η δική μας σταθερή κατεύθυνση. Αν δεν υπήρχε το δικό μας φρένο.

Δυστυχώς όμως η ιστορία πολλές φορές είναι σκληρή και άδικη. Χάθηκε πολύ γρήγορα η αναμνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και των κυβερνήσεών του. Χάθηκε η μνήμη των μεγάλων εποχών, της αλλαγής, της Εθνικής κυριαρχίας, της λαικής κυριαρχίας, του αγώνα για τους μη προνομιούχους, για τους μικρομεσαίους.

Ξεχάστηκε το σύνθημα η Ελλάδα στους Έλληνες, λες και όλα έγιναν από μόνα τους, με μαγικό ραβδί. Λες και η Ελλάδα πήγε αυτόματα από το 1981 στο 2010, χωρίς κανείς να έχει μεσολαβήσει, να έχει κυβερνήσει, χωρίς καν κάποιος να έχει ψηφίσει. Όποιος έχει ζήσει την πραγματική διαπραγμάτευση για την υπόσταση της χώρας, όποιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διλλήματα, με εκβιασμούς, όποιος κλήθηκε να απαντήσει με ταχύτητα σε ερωτήματα υπαρξιακά, με ιστορικό βάρος ξέρει τι σημαίνει να πρέπει να αντέξεις, να πρέπει να απαντήσεις, να πρέπει να προστατέψεις το εθνικό συμφέρον. Και να ξέρεις ότι όταν το κάνεις αυτό μέσα στη μοναξιά της μάχης θα έχεις να αντιμετωπίσεις ύβρεις, απειλές, προπηλακισμούς και λοιδορίες.

Παρόλα αυτά φίλες και φίλοι κάναμε σημαντικά βήματα από το 2010 εώς σήμερα. σταθεροποιήσαμε την απειλή κατάρρευσης της οικονομίας. Από το κολοσσιαίο δημοσιονομικό έλλειμμα του 15,7% φτάσαμε στο πρωτογενές πλεόνασμα, σε μία νέα αφετηρία να χαράξουμε τη νέα ελλάδα.

Αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να πλανάται η πολιτική αβεβαιότητα για έναν και μόνο λόγο: γιατί δεν υπάρχει συναίνεση, δεν υπάρχει υπευθυνότητα, δεν υπάρχει σοβαρότητα, εξακολουθούν κάποιοι να υποκρύπτουν την αλήθεια.

Είναι ζωτική ανάγκη να σταματήσει και να επαλειφθεί εδώ και τώρα ο εκφοβισμός και λαικισμος. Εμείς πιστεύουμε και λέμε ΝΑΙ στην πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων, μόνο με ιδέες και αρχές. Μόνο με προγράμματα και προτάσεις. Ας μην καθηλοθούμε στον φαύλο κύκλο των αρνητικών φαινομένων, γιατι αναμφίβολά υπάρχουν τα θετικά δεδομένα, που φανερώνουν τη ζωντάνια και τη δημιουργηκότητα της Ελλάδας και των Ελλήνων, αυτά τα δεδομένα μας δίνουν αισιοδοξία και σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ελπίδα.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα η κοινωνία, ενώ ζητά να ακούσει την αλήθεια, γοητεύεται από το ψέμα και ψηφίζει το ψέμα.

Φίλες και φίλοι,
Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει, αλλά πως θα κυβερνηθεί ο τόπος και σε ποια κατεύθυνση.

Τι παρακολουθούμε όμως; Μία τυφλή σύγκρουση, ένα δίπολο μεταξύ Ν.Δ. και σύριζα, συντήρησης και λαϊκισμού.

Ο ένας εκφοβίζει, ο άλλος καθησυχάζει. Ο ένας λέει κυνικά ¨Εάν δεν είμαι εγώ θα διαλυθεί η χώρα¨ ο άλλος λέει ¨Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν στο δικό μας ζουρνά¨

Το 2009 διαστρεβλώθηκε το λεφτά υπάρχουν, εισπράττοντας το η κοινή γνώμη κατά το δοκούν.

Τώρα λένε ¨έχουμε τα λεφτά που χρειάζονται. Θα τα πάρουμε από έντοκα γραμμάτια δημοσίου. Όλα είναι πολύ απλά, δεν θα συμφωνήσουμε το Φεβρουάριο, μπορούμε να πάρουμε παράταση για έξι μήνες και γιατί όχι για μερικά χρόνια...!!!!

Προσέξτε το μέγεθος της υποκρισίας και του παραλογισμού. Οι πρωταγωνιστές του αντιμνημονιακού αγώνα εκλιπαρούν το Δ.Ν.Τ. και την ευρώπη, να κρατήσουν την Ελλάδα στο μνημόνιο χωρίς νέο δάνειο, αλλά με τους σκληρούς όρους του μνημονίου και τη ασφυκτική επιτήρηση της ΤΡΟΙΚΑΣ.

Αυτό διατηρεί τη χώρα στο περιθώριο, την αφήνει εκτός αγορών, παραμένει με ακριβά επιτόκια, μένει χωρίς επενδύσεις στην ανεργία και τη μιζέρια.

Εμείς λέμε όχι. Δεν θέλουμε την ολική επιστροφή στο παρελθόν ως δήθεν μέλλον.

Οι μονομάχοι αυτού του δήθεν δικομματισμού διχάζουν. Δεν συνεργάζονται, δεν ενώνουν. Η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων απαιτούν συναινέσεις, συνεργασίες, εναλλακτικές λύσεις.

Στην πραγματικότητα η ψήφος στη Ν.Δ. και το σύριζα στη διάσταση του μέλλοντος, νομίζω είναι μία χαμένη ψήφος, είναι ψήφος άρνησης των συναινέσεων.

Φίλες και φίλοι,
Η απόσταση που χωρίζει τον παράδεισο από την κόλαση είναι μόλις μία πόρτα. Ψάχνοντας τον παράδεισο μπορείς να βρεθείς σε μία οικονομική και κοινωνική κόλαση. Το 2010 υποστήκαμε ένα ανεπανάληπτο σοκ, το οποίο πλήρωσε ακριβά το πασόκ.

Τώρα κάποιοι περιμένουν ότι από τις 26 γενάρη όλα θα ξαναγίνουν όπως πρίν το 2009.

Αυτοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι εμείς εκπροσωπούμε το μνημόνιο που έφερε η κρίση. Εμείς όμως τους απαντάμε ότι ο σύριζα και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκπροσωπούν τα αίτια της κρίσης.

Μας εγκαλούν για την μεταπολίτευση, αλλά μας προτείνουν να γυρίσουμε στις πιο φαύλες πρακτικές της μεταπολίτευσης.

Γι' αυτό λέμε στον Ελληνικό λαό να ακούσει τις αλήθειες μας, τις προτάσεις μας, τις δεσμεύσεις μας.

Γι' αυτό λέμε στον ελληνικό λαό η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ στο πασόκ, στη δημοκρατική παράταξη.
Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος θα πάρει την Τρίτη εντολή ως εγγυητής και καταλύτης.

Το πασόκ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί ναι παίξει το ρόλο αυτόν, με γνώση και υπευθυνότητα.

Προσέξτε όμως φίλες και φίλοι. Δεν είμαστε ο αναγκαίος κυβερνητικός εταίρος, δεν είμαστε συμπλήρωμα και ουρά κανενός. Δεν είμαστε μπαλαντερ. Δεν ήρθαμε στην πολιτική της νέας δημοκρατίας και της δημαρ. . αντίθετα εκείνοι προσχώρησαν για ένα διάστημα στη δική μας πολιτική.

Μας ρωτάνε όμως ¨ Αν ο λαός δώσει ισχυρό προβάδισμα στο σύριζα, πως ΘΑ επιβάλλετε την άποψή σας; ¨

Τους απαντάμε ότι εκφράζουμε την άποψη της πραγματικότητας, της αλήθειας, του εθνικού συμφέροντος. δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τίποτε ψεύτικο, με τίποτε υποχρεωτικό, με τίποτε δημαγωγικό, με τίποτε ανεφάρμοστο, με τίποτε επικίνδυνο.

Γι' αυτό λέμε στον πολίτη: ψηφίζουμε πασόκ και δημοκρατική παράταξη με κόκκινες γραμμές απέναντι στις δεξιές εμμονές. Απέναντι στο δογματισμό και τις ψευδαισθήσεις της αριστεράς που αρνείται να καταλάβει τι σημαίνει Ευρώπη.

Σε πείσμα εκείνων που μας θέλουν πολιτικά νεκρούς και όσων αρνούνται να αναγνωρίσουν την ιστορική αλήθεια, απαντάμε ότι ο μόνος στυλοβάτης της χώρα είναι το πασόκ. Τους απαντάμε ότι εδώ απόψε εξακολουθεί να πάλετε η ψυχή του πασόκ.

Φίλες και φίλοι,
Βλέπω ανάμεσά μας να συνυπάρχει το πασόκ της εθνικής αντίστασης. Το πασόκ της εθνικής συμφιλίωσης.

Βλέπω το πασόκ της μεταπολίτευσης. Το πασόκ των εκλογικών θριάμβων του 81 του 85 του 93 του 96 του 2009.

Βλέπω το πασόκ των προσδοκιών, το πασόκ της νέας γενιάς, των ελπίδων.

Βλέπω το διαχρονικό πασόκ του Ανδρέα, της Μελίνας, του Γεννηματά που με τις ανεξίτηλες παρακαταθήκες δείχνοθν το πασόκ του μέλλοντος.

Το πασόκ της δημοκρατικής παράταξης. Το πασόκ εκφραστή της μεγάλης κεντροαριστεράς η οποία επανασχεδιάζεται με νέους ανθρώπους να ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Βλέπω πολλούς από εσάς προβληματισμένους, δεν είναι η στιγμή της αυτοκριτικής. Εμείς το τίμημα το πληρώσαμε. Κάναμε και λάθη και παραλείψεις, πιστεύω όμως ότι πρέπει να πιασουμε και πάλι μαζί το νήμα των κοινών αγώνων, γιατί εμείς εδώ στο πασόκ ξέρουμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να πορευτούμε μαζί σε δύσκολους αγώνες. Και να κρατήσουμε και πάλι μαζί την πυξίδα της κοινής μας προσπάθειας, μιας προσπάθειας που έχει τόσο αποδώσει και για το έθνος και για το λαό μας.

Ναι! Βλέπω και αισθάνομαι όλο το πασόκ να είναι διάχυτο ανάμεσά μας. Να ξαναδίνει ραντεβού με την ιστορία.

Θέλω να φωνάξω εκφράζοντας τους νέους: ¨δεν είμαστε τα απομεινάρια και η οπισθοφυλακή του παλιού. Είμαστε η εμπροσθοφυλακή του νέου¨. Κάθε φορά που αυτή η παράταξη βρέθηκε απομονωμένη εκτός εξελίξεων, ο τόπος είχε περιπέτειες και έφτασε σε ακρότητες. Χρειάζεται εθνική συστράτευση, εθνική συναίνεση. Χρειάζεται ένας τρίτος πόλος, ένα κεντρικό ρεύμα που συμπαρασύρει σε μια εθνική στρατηγική όλη την πατρίδα, η οποία πρέπει να βγεί στο ξέφωτο. Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει οι ελληνίδες και οι έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πολλές φορές η σχέση δημοκρατίας, αλήθειας και κρίσης, είναι μία δύσκολη σχέση. Μπορεί στη δημοκρατία να μην δημιουργούνται αδιέξοδα, όμως πολλές φορές ο λαός θέλει την αλήθεια, αλλά όταν, του την λές, επιλέγει και ψηφίζει το εύκολο ψέμα.

Θέλω στο σημείο αυτό να κάνω αναφορά στην προσπάθεια αντιγραφής από τον κ. Τσίπρα, του Ανδρέα Παπανδρέου.
Πιστεύουν κάποιοι ότι έφτασε η ώρα να ζήσουν ένα νέο 1981;
Πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα της μετενσάρκωσης του Ανδρέα;

Κάποιοι προφανώς ξεχνούν βασικές αρχές. Ξεχνούν ότι τα πρόσωπα είναι μοναδικά, ανεπανάληπτα. Ένα τέτοιο πρόσωπο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Αντρέας.

Όποιος φαντασιώνεται ότι μπορεί να γίνει η ενσάρκωση του ανδρέα παπανδρέου και η μετεξέλιξη του πασοκ του 81, είναι αφελής ανιστόρητος σε βαθμό εθνικής ανοησίας και επικινδυνότητας.

Φίλες και φίλοι,
Απευθυνόμαστε σε όλο τον ελληνικό λαό, αλλά πρωτίστως σε αυτούς που αποτελούν σάρκα από τη σάρκα μας.

Στους ανθρώπους που έφυγαν από εμάς και τους καλούμε να ξαναγυρίσουν. Μην περιμένουν άλλη απογοήτευση.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που είναι πολύ χρήσιμοι, που πιστεύουν σε εμάς, ανήκουν στην παράταξη μας παρακολουθούν αλλά ακόμα ταλαντεύονται.

Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας και αυτήν την αλήθεια είμαστε υποχρεωμένοι να την αποτυπώσουμε μέχρι το τέλος.

Όταν κάποιος ζητάει τη ψήφο του λαού στο όνομα της ψευδαίσθησης, το πληρώνει πολύ σκληρά.

Το έχουμε βιώσει. Έχουμε υποχρέωση ηθική, πολιτική και ιστορική να το υπογραμμίζουμε, ώστε να μη το ξαναζήσουμε.

Δεν κινδυνολογούμε. Προτείνουμε συναίνεση, συστράτευση, λύση για τη χώρα. Και η λύση δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι ιδιοκτησία του εκλογικού σώματος του έθνους. Εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί κανένας να υπονομεύσει το μέλλον με πισωγυρίσματα.

Εμείς λοιπόν, είμαστε οι εγγυητές ενός εθνικού σχεδίου. Εμείς λέμε όχι σε ανέξοδες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις που προσβάλλουν το δημοκράτη έλληνα πολίτη.

Εμείς σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ευθύνης και εννοούμε ότι κρατάμε ψηλά την πατρίδα, την ελπίδα, το μέλλον του τόπου.

Αυτόν τον αγώνα δίνουμε τώρα φίλες και φίλοι έχοντας μπροστά μας τέσσερεις μέρες. Κάθε μέρα είναι κρίσιμη. Ζητώ τη ψήφο σας όχι για να κεφαλαιοποιήσω την αναγνώριση στο πρόσωπό μου αλλά για να συνεχίσω να μάχομαι από μία άλλη θέση γι' αυτά που πιστεύω. Για μένα δεν αρκεί πλέον η ατομιστική στάση ζωής, η προσωπική πορεία. Και αν την αλήθεια ακόμα δεν την έχουμε βρει, τουλάχιστον να σώσουμε τη δημοκρατία. Να μιλήσουμε, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ώστε κάθε πολίτης να αισθάνεται υπεύθυνος και να γίνεται ικανός να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συλλογικών αναγκών, με την προσωπική ενεργή του συμμετοχή.

Παίρνω κουράγιο, σκέφτομαι ότι η συμμετοχή τώρα στον πολιτικό στίβο, σημαίνει ζωντανή συμμετοχή. Επιλέγω την ενεργό δράση ως στάση ζωής...................και επιλέγω ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!!!!!!!
Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχω στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στηρίζοντας αυτό που πάντα πίστευα και έπλασα τον χαρακτήρα μου, πάνω σε αυτό, πίστη στην πατρίδα και αγώνα μέχρι τέλους.
Εγώ η Ραχήλ Αλεξανδρίδου, δηλώνω πως μένω πιστή στις αρχές της πατρίδας μου!!!!!!!!!!
Δεν αποτελώ πιόνι κανενός, δεν αποζητώ την καρέκλα και τον μισθό!!!!!!!!!!!!!!!
Θλίβομαι βλέποντας ποδοσφαιρικές μεταγραφές, χωρίς ντροπή από κόμμα σε κόμμα!!!!!!!!!!!
Με τί μάτια κοιτάζουν τους πολίτες που τους έδειξαν εμπιστοσύνη και περιφέρονται στο πολιτικό παζάρι πλανόδιοι πωλητές της μοίρας μας και της πατρίδας μας????
Και επειδή δεν είμαστε όλοι ανήθικοι, ζητώ να θυμηθείτε τα πρόσωπα που σας έταξαν, τα πρόσωπα που σας πρόδωσαν, που πήγαν από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς ντροπή, άλλοι δε ούτε καν τόλμησαν να κατέβουν στη μάχη γιατί γνώριζαν το αποτέλεσμα.
Εγώ η Ραχήλ Αλεξανδρίδου, στέκομαι μπροστά σας, απτόητη, πέρα από κάθε κομματικό παιχνίδι και αντιστέκομαι για την πατρίδα μου, σας κοιτώ στα μάτια όρθια, δυνατή, αλώβητη και ζητώ τη στήριξή σας, χωρίς λόγους ξύλινους, χωρίς στηρίξεις από πολιτικά τζάκια και κομματικούς μηχανισμούς.
Δεν υπάρχουν πλέον, αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι!!!!!!!!!!!!
Υπάρχει μόνο η πατρίδα μας και για αυτή θα πολεμήσω για κάθε κόστος, το χρωστάω στους γέροντες, που έπραξαν το ίδιο στο παρελθόν ανιδιοτελώς και στα παιδιά μας, ώστε να ζούνε κάτω από το γαλανόλευκο ουρανό μας, χωρίς τα γκρίζα σύννεφα που μας σκιάζουν σήμερα.
Φίλες και φίλοι.....Κάθε αναζήτηση τελειώνει με μία δύσκολη δοκιμασία του νικητή!!!!
Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει!!!!!!
Εσείς.........εσείς είστε το πασόκ, η δημοκρατική παράταξη, εσείς είστε οι εκφραστές μιας σαρακονταετούς διαδρομής αγώνων, προσδοκιών, ελπίδων.

Εμπρός λοιπόν να δώσουμε και αυτόν τον αγώνα.

Το πασόκ τρίτη δύναμη εγγυητής σταθερότητας και προοπτικής.

Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ. Γιατί χρέος μας είναι η Ελλάδα και ευθύνη μας ο ΕΛΛΗΝΕΣ

Η κρίσιμη ψήφος πέφτει τώρα!! Εδώ!!
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, σιγουριά για το παρόν εγγυητής για το μέλλον!!!!!!!!!
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και δυνατό, ανανεωμένο, σύγχρονο, δημιουργικό.
Γεια σας και με τη νίκη για το πασόκ, την παράταξη, την πατρίδα.
Εμπρός λοιπόν, μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη και μαζί θα την κερδίσουμε!!!!!!!!!!!!
Δίνουμε στο ΠΑΣΟΚ την τρίτη εντολή!!!!!!
Γειά σας!!!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments