....

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;
Μετά την πανδημία τι; Χωρίς καμία διάθεση για θεωρίες συνομωσίας, κάνουμε παρακάτω ορισμένες σκέψεις για το τι εικάζουμε πως θα έρθει μετά την πανδημία. Όλο αυτό που ζούμε δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Τα πράγματα και πριν όμως δεν πήγαιναν καλά. Το ελληνικό κράτος, όπως και πολλά άλλα, δανειζόταν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Φόροι, δανειακές υποχρεώσεις, ομόλογα, χρηματιστήριο.. όλα αυτά είχαν έρθει στο αμήν τους. Ακούτε τώρα τίποτα για το χρηματιστήριο; Ακούτε για κάτι άλλο, πέραν των rapid test, των εμβολίων, των ΜΕΘ κλπ.; Και δεν δηλώνουμε αρνητές του ιού, ή των εμβολίων. Απλά όπως πριν έτσι και τώρα οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι. Κάποιοι θα συνεχίσουν να κάνουν τις διακοπές τους στα υπερπολυτελή κότερα τους. Κάποιοι θα συνεχίζουν να μην έχουν καμία απολύτως έγνοια για τον κοσμάκη. Κάποιοι θα πλουτίζουν εις βάρος μας. Κατά καιρούς θα μας πετάνε ένα κοκαλάκι… κι όλα καλά.  Θα το βαφτίζουν επίδομα, επιστρεπτέα προκαταβολή… κάποιο όνομα θα βρίσκουν κάθε φορά…
Είχε φτάσει όλο το σύστημα στα όρια του. Συνταξιούχοι, υπάλληλοι χωρίς μέλλον, υπάλληλοι χωρίς αυξήσεις, μαραζωμένος ο κατώτατος μισθός… Τα τρόφιμα δεν αρκούν για να καλύψουν τον πληθυσμό της γης. Είχε φτάσει στο ανώτατο σημείο όλο το αυτό το πράγμα.
Και να που ήρθε ο ιός, και ίσως να έρθει και άλλος ιός (μετάλλαξη θα το βαφτίζουν) για να μπορούν κάποιοι να κάνουν πιο άνετα τις δουλειές τους.
Σε αυτή την ολοκαίνουρια τάξη πραγμάτων έχει αποτύχει παταγωδώς η ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τους πολίτες. Γιατί πολύ απλά η απάντηση είναι μία: ιδιωτικοποιήσεις. Θα ιδιωτικοποιηθούν αύριο – μεθαύριο πιο εύκολα όλα, αφού δεν θα μπορούν να δοθούν συντάξεις , δεν θα μπορούν να δοθούν αυξήσεις, δεν θα φτάνουν οι γιατροί, δεν θα φτάνουν τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι… (αυτοί οι τελευταίοι έχουν ιδιωτικοποιηθεί..).
Με όπλο τον φόβο, πουλάνε την μικρή ελπίδα για το αύριο: κάνε το εμβόλιο για να μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερος! Λες και αν μας το έλεγαν με άλλον τρόπο δεν θα το κάναμε. Αναρωτιόμαστε γιατί όλη αυτή η «φασαρία», ένα χρόνο τώρα.. Αλήθεια δεν πουλήθηκαν όλες οι μάσκες; Δεν πουλήθηκαν γάντια μια χρήσεως; Δεν πουλήθηκε ικανός αριθμός απολυμαντικών; Μπορεί πια να μην πεθάνουμε από τον ιό αλλά το δέρμα μας έχει σκάσει από τα απολυμαντικά.
Και ξαφνικά έχουν σταματήσει όλα τα υπόλοιπα: δεν υπάρχει προσφυγικό; Δεν υπάρχουν άλλες αρρώστιες; Δεν υπάρχει αγροτική οικονομία; Δεν υπάρχει ελπίδα;
Αλήθεια, αναρωτιόμαστε που θα καταλήξει όλο αυτό το θέμα. Αλήθεια μας προβληματίζει καλοπροαίρετα το γεγονός γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν αγαπάει τους πολίτες της, δεν σέβεται τους μαθητές που έχουν χάσει τώρα δυο σχολικές χρονιές, μακριά από το σχολείο και τους συμμαθητές τους, δεν υπολογίζει το φόρτο των νοσοκομείων, δεν σκέφεται τι θα γίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές που ακόμη δεν έχουν δει τον καθηγητή και το αμφιθέατρο… Και ειλικρινά ο κατάλογος είναι πάρα πολύ μακρύς… Και ένα πράγμα μένει ασυγχώρητο: η αναλγησία, η αδιαφορία, η απέχθεια των κυβερνώντων προς τον ελληνικό λαό.
Χρόνια πολλά Ελλάδα.. και όπως είπε και ένας ήρωας του 1821 «μόνο τους Τούρκους διώξαμε… οι κοτζαμπάσηδες ζουν και βασιλεύουν…». Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments