....

ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Λασηθιωτάκη Πέλλα

Με περιθώριο μόλις μια εβδομάδα, κατά εκατοντάδες συρρέουν και φέτος καθημερινά σε Ενώσεις και συνεταιρισμούς οι δικαιούχοι επιδοτήσεων προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους, μέσω μιας διαδικασίας που ξεκίνησε καθυστερημένα με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με ακόμα πιο μεγάλα προβλήματα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο οι συνεταιρισμοί της Ένωσης Ηρακλείου έπαιρναν τουλάχιστον 20 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας τις προεκτυπωμένες αιτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Και φέτος οκτώ μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας τουλάχιστον οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν πώς θα κινηθούν!

«Θα δώσουμε οδηγίες στους συνεταιρισμούς και θα είναι σημαντική η συμβολή τους. Να ξέρουν όλοι οι δικαιούχοι ότι θα κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους, μέχρι το πιο μακρινό χωριό» λέει καθησυχαστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ανδρέας Στρατάκης.

Τα προβλήματα φέτος είναι πολλά, περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς χρειάζεται πλήθος εξουσιοδοτήσεων από την πλευρά των παραγωγών για να κατατεθούν οι αιτήσεις. Καταρχήν εξουσιοδοτείται ο φορέας ενεργοποίησης (ενώσεις ή συνεταιρισμοί για το νομό Ηρακλείου που έχουν πιστοποιηθεί). Στη συνέχεια εξουσιοδοτούνται η συνεταιριστική οργάνωση και ο ΕΛΓΑ προκειμένου να τραβήξουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε περιπτώσεις που οι δικαιούχοι δεν πληρώσουν άμεσα το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων αναμένεται να κινηθεί φέτος μεταξύ των 20 και των 180 ευρώ, με τους περισσότερους να πληρώνουν γύρω στα 100 ευρώ, σύμφωνα με στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων.

http://www.agronews.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments