....

ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 
 
Σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές, η πιο ακριβή βενζίνη πωλείται στο Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν το Μονακό, η Ισλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, το Ισραήλ, το Λιχτενστάιν και τα Μπαρμπέιντος. Η χώρα μας έχει τη 10η ακριβότερη απλή αμόλυβδη βενζίνη παγκοσμίως και την 7η στην Ευρώπη.
 
Σε αυτήν την εξίσωση πρέπει να αναφερθεί ότι οι τιμές των καυσίμων στο νησί είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένες με τις τιμές των πρατηρίων στην Αττική, ενδεχομένως για πρώτη φορά

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης όλο τον Μάρτιο ξεπερνά το 1,90 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας ένα σταθερό ανοδικό “ράλι” τιμών, όταν την ίδια στιγμή το μπρεντ κινείται στα επίπεδα των 85-86 δολαρίων το βαρέλι. Και στο Ηράκλειο η αμόλυβδη έχει φτάσει να πωλείται πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο και ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα αποκλιμάκωση των τιμών. Κι αυτό, γιατί το 2021 - πριν δηλαδή από μία σειρά διαδοχικών, δυσμενών γεγονότων που άλλαξαν τις ισορροπίες στην αγορά των καυσίμων - με αντίστοιχες τιμές μπερντ το κόστος για τη βενζίνη διαμορφωνόταν λίγο πάνω από 1,75 ευρώ το λίτρο, όσο πωλείται το πετρέλαιο κίνησης στην πόλη μας.

Σε αυτήν την εξίσωση πρέπει να αναφερθεί ότι οι τιμές των καυσίμων στο νησί είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένες με τις τιμές των πρατηρίων στην Αττική, ενδεχομένως για πρώτη φορά. Μία εξήγηση είναι η πολύ χαμηλή ζήτηση σε επίπεδο Κρήτης που αναγκάζει τους βενζινοπώλες να απορροφήσουν το κόστος της μεταφοράς.Επίσης, παρατηρώντας τις τιμές του Μαρτίου, το μπρεντ δε φαίνεται να επηρεάζεται από τα διεθνή γεγονότα. Η τιμή κλείνει κοντά στα 85 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης υπερβαίνει τα 1,90 ευρώ το λίτρο. 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments