....

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Έδεσσα η πανήγυρις του Ιερού ενοριακού Ναού Αγίου Νεκταρίου, κατά την οποία τέθηκαν σε προσκύνηση τμήμα του Τιμίου Ξύλου,

και τα Ιερά Λείψανα του εορταζομένου Αγίου Νεκταρίου και του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις 5.15 μ.μ. η Υποδοχή Τμήματος του Τιμίου Ξύλου και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας 

Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου τονίζοντας εμφανώς συγκινημένος το γεγονός ότι η μεγάλος αυτός Άγιος των ημερών μας γνώρισε τον κατατρεγμό από ανθρώπους που θεωρούσε «δικούς» του, από τους «οικιακούς» του, σύμφωνα με τον προφητικό λόγο του Κυρίου. Έκανε επίσης γνωστό, ότι το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου παραχωρήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ύδρας, κυρό Ιερόθεο, στον Μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης, κυρό Καλλίνικο, προκειμένου να παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 9/11, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ομίλησε για την ποιμαντική διδασκαλία και δράση του Αγ. Νεκταρίου, παρά τα πολλά εμπόδια που συναντούσε ακόμη και από πρόσωπα υψηλά ιστάμενα στην Εκκλησία. Τόνισε την ιδιαίτερη μέριμνά του για την Ιερά Αδελφότητα του Ησυχαστηρίου του στην Αίγινα και παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα της σοφίας, της διακρίσεως αλλά και των εκτάκτων χαρισμάτων του μέσα από ποιμαντικές επιστολές του.

Στον εορτασμό μετείχαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός πιστών παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

 

Φωτογραφίες: Φωτο Ευθυμιάδης, Έδεσσα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΙΣΤΟΓΡΑΦΟΣ: http://istographos.blogspot.gr/

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

www.imepa.gr

Ο ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments