....

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΑΡΟΖΟ: ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

Παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν: Απορρίπτει τα περί ευθύνης του στην απόφαση να μην γίνει το δημοψήφισμα.

Νέες αιχμηρές δηλώσεις Βενιζέλου: Δεν ήμουν εγώ συνομιλητής του Μπαρόζο.

Η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή  δημοψηφίσματος δεν μπορεί να αποδοθεί στην Κομισιόν, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πία Αρενκίλντε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, στη διάρκεια της κρίσης και αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά προκλητικές καταστάσεις σε διάφορα κράτη μέλη-από την Ελλάδα στην Πορτογαλία, από την Ιρλανδία στην Ιταλία και την Ισπανία, ο πρόεδρος Μπαρόζο και η Επιτροπή έκαναν τα πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ενότητα της ευρωζώνης και της ΕΕ συνολικά.

Οπως ανέφερε η Π. Αρενκίλντε, προτεραιότητα του προέδρου Μπαρόζο, όταν κατέθεσε την προσωπική του άποψη στους ηγέτες της ΕΕ, ήταν να αποφευχθούν μεγάλες αναστατώσεις και να σταθεροποιηθεί η οικονομία προστατεύοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη από δραματικές επιπτώσεις οι οποίες θα ακολουθούσαν αν δεν είχαμε αναλάβει δράση.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αναλάβει τις δεσμεύσεις που συνοδεύουν τη συμμετοχή στο ευρώ είχε πει ο Μπαρόζο στις Κάννες 

Επικαλούμενη τις δηλώσεις Μπαρόζο πριν την έναρξη του G20,  η εκπρόσωπος τους θύμισε ότι είχε απευθύνει έκκληση για εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει  ελπίδα και ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.

«Πιστεύω ότι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην  Ελλάδα  η εθνική ενότητα είναι κλειδί», είχε αναφέρει ο Ζ. Μπαρόζο ο οποίος είχε ακόμη τονίσει ότι αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει ισχυρή δέσμευση από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να  επιλύσουν τις δύσκολες καταστάσεις. Η συναίνεση ανάμεσα σε όλες τις κύριες πολιτικές δυνάμεις είναι απαραίτητη προκειμένου να εφαρμοστούν τα  απαιτητικά αλλά απαραίτητα μέτρα τα οποία θα αποφέρουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και σταθερότητα στη χώρα, είχε δηλώσει ο Ζ. Μπαρόζο, όπως υπενθύμισε η Π. Αρενκίλντε. 

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Συγχρόνως, η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αναλάβει τις δεσμεύσεις που συνοδεύουν τη συμμετοχή στο ευρώ», ήταν τα λόγια του Ζοζέ Μπαρόζο.

Βενιζέλος: Δεν ήμουν εγώ συνομιλητής του Μπαρόζο

Ταυτόχρονα σε νέες του δηλώσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απέρριψε κατηγορηματικά τα περί  παρέμβασης Μπαρόζο, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν ήταν συνομιλητής του, καθώς ο πρόεδρος της Κομισιον, καθώς ήταν ομόλογος του Γιώργου Παπανδέου.

http://www.thetoc.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments