....

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Προτείνει την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις του

 

Με το ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την δήλωση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής σχετικά με το εύλογο της παρακολούθησης βουλευτών μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ. Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των δηλώσεων του Χαράλαμπου Αθανασίου το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως είναι «απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες».

Καταλήγει αναφέροντας: «Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments