....

Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ : ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ Ο «ΧΡΥΣΟΣ» ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ

Τον «χρυσό» αθλητή της άρσης βαρών, Κωνσταντίνο Λαμπρίδη τίμησε ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

 

 

Σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική συνάντηση, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τίμησε τον Κωνσταντίνο Λαμπρίδη, το «χρυσό» έφηβο της άρσης βαρών, που ανύψωσε στον ουρανό της Ευρώπης την Ελλάδα και την Πέλλα.

Ο νεαρός αθλητής, με καταγωγή από την Αλμωπία, κέρδισε επάξια μια θέση στην dream team της άρσης βαρών, δίπλα σε θρυλικά ονόματα του αθλήματος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ζετέ με 140 κιλά, καθώς και το χάλκινο στο αρασέ με 109 κιλά, τον περασμένο Αύγουστο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών U17, που διεξήχθη στην πόλη Ραζίν της Πολωνίας.

Ο κ. Τζαμτζής απένειμε στον κορυφαίο αθλητή τιμητική πλακέτα και επιταγή για την κάλυψη  βασικών αγωνιστικών του αναγκών, ενώ δώρισε στον πατέρα και προπονητή του Κωνσταντίνου, μία πολυτελή έκδοση για το Μέγα Αλέξανδρο.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης ευχαρίστησε τον Ιορδάνη Τζαμτζή και την Περιφέρεια Κ.Μ. για την τιμή που του επεφύλαξαν και την αρωγή τους, στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει.

 Σε δηλώσεις του ο κ. Τζαμτζής εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη των πολιτών της Πέλλας , για την υψηλή διάκριση του Κωνσταντίνου, που αντανακλά ευθέως στον τόπο και τη χώρα μας.   «Στην αρχαιότητα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας «γκρέμιζαν τα τείχη των πόλεων όταν υποδέχονταν τους πρωταθλητές τους, μετά τους αγώνες, γιατί με τέτοιους άνδρες οι πόλεις δεν χρειάζονταν την προστασία των τειχών.

Οι σύγχρονες πόλεις δεν έχουν τείχη βεβαίως αλλά τα αισθήματα υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης που νιώθουμε όταν ένα «δικό μας παιδί» κατακτά την κορυφή, είναι εξίσου συγκλονιστικά. 

Σήμερα είχα τη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στο Διοικητήριο τον Χρυσό Πρωταθλητή μας στην άρση βαρών, Κωνσταντίνο Λαμπρίδη, για να του εκφράσω, εκ μέρους όλων των κατοίκων της Πέλλας,  την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό μας, που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, στην άρση βαρών και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία.

Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τους εξαίρετους γονείς του για την τεράστια επιτυχία του παιδιού τους, που είναι και δική τους επιτυχία, γιατί στήριξαν όσο κανείς τον Κωνσταντίνο με την αγάπη και κυρίως τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Κάθε φορά που ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος και στο ψηλότερο βάθρο καμαρώνει ένα Ελληνόπουλο, ρίγη συγκίνησης και εθνικής ανάτασης κατακλύζουν τις καρδιές μας.  Είμαστε ευγνώμονες στον Κωνσταντίνο και στον προπονητή πατέρα του, γιατί σε καιρούς ζοφερούς, ύψωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην κορυφή της Ευρώπης. Εύχομαι από καρδιάς στον Κωνσταντίνο να είναι γερός και να αφιερώσει στην Ελλάδα ένα ολυμπιακό μετάλλιο, που είναι και ο επόμενος στόχος του» .

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

2022-09-16-150300 2022-09-16-150239 2022-09-16-150229

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments