....

Τ.Ο. ΠΕΛΛΑΣ ΚΚΕ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.ΜΕΝΗΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

 
   


ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Πέλλας του ΚΚΕ για τηνπυρκαγιά στηΔ.Ε.Μενηίδας του Δήμου Σκύδρας

 

Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασενωρίς το μεσημέρι Πέμπτης 23 Ιούνη σε δασική έκταση, στη Δ.Ε. Μενηίδας του Δήμου Σκύδρας, καταγγέλλει τη συστηματικήυποχρηματοδότηση της δασοπυρόσβεσης και την τρομακτική υποστελέχωση του ΠυροσβεστικούΣώματος με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές το γεγονός, ότι υπάρχει μια πολιτική που λέει ότι πρέπει νααλλάξουν χρήσεις τα δάση, οι παραλίες και τα βουνά και να γίνουν, είτε τουριστικά θέρετρα, είτεχώροι εγκατάστασης ανεμογεννητριών , είτε φωτοβολταϊκά πάρκα και να μετατραπούν σε πεδίαεπενδύσεων, να εμπορευματοποιηθούν.

Απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική που κόβει από το λαό και τις ανάγκες του για να δώσειπερισσότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά δεν αποζημιώνει τις λαϊκές κατοικίες καιπεριουσίες και από τα ελάχιστα που δίνει είναι μόνο για υποδομές.

 

 Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα για κάλυψη της λαϊκής ανάγκης για αντιπυρική

προστασία, με προτεραιότητα στην πρόληψη και στην έγκαιρη, επίγεια πρόσβαση στο σημείο

των περιστατικών, αντί να κυριαρχεί σήμερα η αναμονή της πυρκαγιάς και η αντιμετώπισή της είτε από τον αέρα, είτε από τον δρόμο.

 Να υλοποιηθούν άμεσα, δασοτεχνικά έργα, καθαρισμοί, συντήρηση και βελτίωση του δασικούοδικού δικτύου, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και βελτίωση υποδομών, διαχείριση των υδάτων,δίκτυα υδατοδεξαμενών - πυροσβεστικών κρουνών και αντιπυρικές μελέτες.

 Να ενισχυθούν εδώ και τώρα οι μονάδες δασοπροστασίας με προσωπικό.

 Να ενισχυθούν άμεσα ο εξοπλισμός και τα μέτρα προστασίας των δασοπυροσβεστών με

σύγχρονα μέσα.

Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments