....

ΠΕΝΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Τα 3 βραβεία για το «καλύτερο αγροτικό σχέδιο», το «πιο καινοτόμο σχέδιο» και το «πιο βιώσιμο σχέδιο» απονεμήθηκαν σε Νέους Αγρότες από την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ουγγαρία αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του 2ου  ευρωπαϊκού συνεδρίου Νέων Αγροτών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική υποψηφιότητα του Χρήστου Παναγιωτίδη από τη Θεσσαλονίκη που συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου  Νέου Ευρωπαίου Αγρότη», απέσπασε θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή και τις εθνικές αποστολές των κρατών μελών αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει παραπέρα.

Ο  ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος που μαζί με τον Γ. Παπαστάμκο, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσέφεραν πολύτιμη στήριξη στην ελληνική αποστολή, επισήμανε: «Σε δύσκολες εποχές, ο 26χρονος Χ. Παναγιωτίδης με τη δουλειά, την επιμονή και την αισιοδοξία του αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση, όχι μόνο για τους Έλληνες αγρότες, αλλά και για όλους εμάς».

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών είχε την ευκαιρία να συναντήσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς από τον χώρο της γεωργίας και να μεταφέρει τις προτάσεις της για την στήριξη των ελλήνων νέων γεωργών.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πάουλο Ντε Κάστρο συζητήθηκε η υλοποίηση της ιδέας ενός πανελλήνιου πιλοτικού συνεταιρισμού, ο οποίος θα λειτουργήσει ως εργαστήριο καλών συνεταιριστικών πρακτικών.

Ο συνεταιρισμός θα στηρίζεται αποκλειστικά σε διαδικτυακές και ηλεκτρονικές διαδικασίες και μεταξύ πολλών άλλων καινοτομιών, θα δημιουργήσει κατάστημα λιανικής των προϊόντων όλων των νέων αγροτών με βάση της αρχές του δίκαιου εμπορίου.

Τέλος, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών (CEJA) συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την επανεγγραφής της Π.Ε.Ν.Α. στον Οργανισμό και η διασφάλιση μιας δυναμικής και αποτελεσματικής συνεργασίας για το 2014.

http://www.agrocapital.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments